אופן ההכנה:
לפני שמתחילים: הכמויות של הבצק והמלית מספיקים ל-45 קובות. המרק מספיק ל-25 קובות, את העודפים אפשר להקפיא ולבשל לפי רצונכם או אם רוצים אפשר להכפיל את הכמויות של המרק. שימו לב, את הבצק ואת המלית כדאי להכין יום קודם.
- מכינים את הבצק - מערבבים יחד את הסולת, הכורכום, הפלפל והמלח, עד לפיזור אחיד. מוסיפים את השמן ויוצקים בהדרגה את המים. מערבבים את הבצק ומוסיפים מים עד לקבלת בצק רך אך לא רטוב מדי. מכסים ושומרים שעתיים עד לילה אחד במקרר.
- מכינים את המלית - מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים את הנענע, מערבבים, מבשלים כדקה ומורידים מן האש. מצננים במקרר במשך הלילה.
- בוצעים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג, מגלגלים ומשטחים על גבי כף היד. שמים כפית מהמלית במרכז וסוגרים את הבצק בזהירות. מהדקים ומעצבים כך שלא יהיו חורים ומשטחים מעט. מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה. בנקודה הזאת אפשר להקפיא את הקובות ולהשתמש בהן כשרוצים.
- מכינים את הרוטב - מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים בו את הבצל, מוסיפים את הכורכום ואת הפלפל, מערבבים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט מלח הלימון (על המים להגיע עד ל3/4 מגובה הסיר), מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את מלח הלימון, מערבבים ומוסיפים את הקובות המוכנות. מבשלים על להבה נמוכה במשך 7 דקות, מגישים חם.
פורסם לראשונה: 00:56, 03.09.23