כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
115 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
20
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
‭24-20‬ ריבועים בתבנית בגודל ‭ 25X30‬ס"מ או בקוטר ‭ 26‬ ס"מ)
לבצק ולפירורים:
150‬
גרם
חמאה קרה
3/4
כוס
‭‬אבקת סוכר
‭ 1/4
כפית
‬מלח
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1
יחידה
ביצה
‭ 1 3/4‬
כוסות
קמח
למלית הפרג:
2
כוסות
פרג טרי, טחון
1
כוס
חלב
קליפה מגוררת מ-1 לימון
‭1/2‬
כוס
סוכר
2
כפות
דבש
50‬
גרם
חמאה קרה, חתוכה לקוביות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (‭24-20‬ ריבועים בתבנית בגודל ‭ 25X30‬ס"מ או בקוטר ‭ 26‬ס"מ):
  1. הבצק והפירורים: שמים במעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, המלח וקליפת הלימון ומעבדים לתערובת אחידה. מנקים את הדפנות, מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים קצרים. מנקים שוב את הדפנות, מוסיפים את הקמח ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גדולים ולא יותר. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומאחדים אותו. לוקחים רבע מהבצק, עוטפים בניילון נצמד. את היתר משטחים מעט וגם עוטפים בניילון נצמד. שומרים את שניהם במקרר לפחות כשעה.
  2. המלית: שמים בסיר את מרכיביה, למעט החמאה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחר ומצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מחממים את התנור ל-‭180‬ מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מרדדים את ‭ 3/4‬הבצק למלבן במידות התבנית ובעובי 1 ס"מ. מעבירים לתבנית ומתאימים אותו למידותיה. משטחים את מלית הפרג על הבצק. מגררים בפומפייה גסה את רבע הבצק שנותר על המלית, בצורה אחידה.
  5. אופים בתנור כ-‭40‬ דקות, עד שהפירורים מזהיבים. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.