כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית פרג:
200
גרם
פרג טחון
150
גרם
חלב
קליפת לימון מגוררת
100
גרם
חמאה
120
גרם
סוכר
25
גרם
שקד טחון
לתפוחים המקורמלים:
6
יח'
תפוחים מקולפים חתוכים
קורט קינמון
20
גרם
חמאה
35
גרם
סוכר דמררה
לשטרודל:
250
גרם
קמח
5
גרם
מלח
25
סמ"ק
שמן
125
גרם
מים
45
גרם
פירורי לחם
10
גרם
חמאה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר מבשלים את החלב, הסוכר והחמאה עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון המגוררת, ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים את השקדים הטחונים ומקררים היטב.
  2. מכינים את התפוחים המקורמלים - ממיסים במחבת את החמאה, מפזרים מעל את התפוחים, הסוכר והקינמון ומקפיצים במחבת. מסננים ומצננים היטב.
  3. מכינים את השטרודל - במחבת רחב ממיסים חמאה ומקפיצים פירורי לחם עד לקבלת תערובת מעט יבשה. במיקסר בעזרת וו-לישה מערבבים היטב קמח, שמן, מלח ומים עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש כ-7 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק. מכדררים לכדור ומניחים בצד. מורחים במעט חמאה מומסת את הכדור, ומניחים בצד לשעתיים.
  4. הרכבה - מכינים תבנית שמעליה מונחת מגבת או בד בגודל התבנית. פותחים את הבצק בעזרת מערוך, ומותחים אותו בעזרת קצות האצבות (הבצק מאוד אלסטי). מניחים את הבצק על התבנית, ומדקקים אותו בעזרת משיכת הקצוות עד לקבלת בצק שקוף מעל המגבת. ממיסים מעט חמאה, ומטפטפים בעדינות מעל הבצק. מפזרים מעט פירורי לחם על הבצק לרוחבו ולאורכו. מניחים מעל את התפוחים, ובעזרת שק זילוף מזלפים את הפרג. מגלגלים בעזרת המגבת את הבצק. צובטים את הקצוות, ומורחים את השטרודל בחמאה.
  5. אופים בתנור שחומם מראשל-190 מעלות במשלך 40 דקות עד להזהבה.
המתכון באדיבות שף קונדיטור אורגד רואש מבית הספר "דן גורמה"