
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
אורז, רצוי עגול
500
גר'
בשר הודו טחון (מעורב, חזה ובשר אדום)
2
יחידות
בצלים ירוקים, קצוצים דק
20
יחידות
ערמוני מים (מקופסת שימורים), קצוצים דק
1
יחידה
ביצה
1
כף
שמן שומשום
1
כף
רוטב סויה
2
כפות
קורנפלור
1
שן
שום כתושה
מעט
ג'נג'ר כתוש או טחון (לא חובה)
מעט
מלח, פלפל
:רשימת קניות עבור המתכון
בלי טיגון: קציצות בשר ואורז מאודות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rkoyqf711hאופן ההכנה:
- שוטפים היטב את האורז, מכסים במים ומשהים במשך שעה.
- במקביל, מכינים את סיר האידוי - מכסים כל "קומה" של סיר הבמבוק בנייר אפייה.
- מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצלים ואת ערמוני המים הקצוצים, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
- מרתיחים מים במחבת גדולה או בווק. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
- מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בשתי קומות של סיר אידוי מבמבוק. מניחים על המים הרותחים וממתנים את הלהבה. מכסים היטב במכסה הבמבוק, ומאדים 30 דקות.
- מגישים עם רוטב סויה לטבילה.





