כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
21
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
25
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
אורז, רצוי עגול
500
גר'
בשר הודו טחון (מעורב, חזה ובשר אדום)
2
יחידות
בצלים ירוקים, קצוצים דק
20
יחידות
ערמוני מים (מקופסת שימורים), קצוצים דק
1
יחידה
ביצה
1
כף
שמן שומשום
1
כף
רוטב סויה
2
כפות
קורנפלור
1
שן
שום כתושה
מעט
ג'נג'ר כתוש או טחון (לא חובה)
מעט
מלח, פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את האורז, מכסים במים ומשהים במשך שעה.
  2. במקביל, מכינים את סיר האידוי - מכסים כל "קומה" של סיר הבמבוק בנייר אפייה.
  3. מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצלים ואת ערמוני המים הקצוצים, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
  4. מרתיחים מים במחבת גדולה או בווק. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בשתי קומות של סיר אידוי מבמבוק. מניחים על המים הרותחים וממתנים את הלהבה. מכסים היטב במכסה הבמבוק, ומאדים 30 דקות.
  • מגישים עם רוטב סויה לטבילה.