כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
1
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
300
גר'
ריג'לה
(כולל הגבעול)
1
זוקיני מוצק
1
אגס
2
גבעולי אורגנו
15-20
כדורי ביבי מוצרלה
1
כף
שומשום שחור
לרוטב :
1/4
כוס
שמן זית
מיץ מחצי לימון
1
שן שום
כתושה
1
כף
חומץ
1
כפית
דבש
1/4
כפית
מלח גס
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הריג'לה - מפרידים את העלים מהגבעולים, שוטפים ומייבשים היטב. ברגע שעלי הריג'לה יבשים לחלוטין מעבירים לקערת ערבוב.
  2. מסירים את קצוות הזוקיני, חותכים לרבעים ואז לקוביות גדולות.
  3. את האגס חותכים לארבע פלחים בסמוך לליבה, חוצים כל פלח לאורכו ופורסים דק ככל שניתן, מוסיפים לקערה.
  4. מפרידים את עלי האורגנו מן הגבעול הגס ומוסיפים בשלמותם לסלט.
  5. מוסיפים לקערה את כדורי המוצרלה ואת השומשום השחור.
  6. בקערית נפרדת ממיסים את הדבש במיץ הלימון והחומץ, ברגע שמתקבל נוזל אחיד מוסיפים את כל מריכבי הרוטב ובוחשים היטב.
  7. בסמוך להגשה מוסיפים את הרוטב לסלט, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
נדב טל הוא בעל הבלוג "עושהסלט"