
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות
(צילום: דניה ויינר. סטיילינג: אוריה גבע)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
פסטה קצרה חלולה
1
חציל
פרוס לאורכו לעובי 1/2 ס"מ
1/3
כוס
שמן זית
מלח
פלפלח שחור גרוס
1/3
כוס
פסטו
20
עגבניות שרי מיובשות או עגבניות שרי טריות חצויות
1/2
כוס
גבינת פרמזן מגוררת
20
זיתי טאסוס (או זיתים משובחים אחרים) מגולענים
1/4
כוס
צנוברים קלויים
צרור
עלי בזיליקום
(קורעים את העלים הגדולים)
150
גרם
גבינה מלוחה
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט פסטה עם פסטו, חצילים קלויים ועגבניות מיובשות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rktbcmjtegאופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסדרים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית מתבלים במלח ופלפל. אופים עד השחמה. מוציאים וחותכים לרצועות שמנמנות באורך 2 ס"מ.
מבשלים את הפסטה בשפע מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה.
מסננים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מוסיפים פסטו ואת רצועות החצילים, עגבניות, גבינת פרמזן וזיתים. עד שלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
סמוך להגשה מוסיפים צנוברים, בזיליקום וגבינה מלוחה. מערבבים בעדינות ומתקנים תיבול.
גיוון: במקום חלק מהפסטו מתבלים את הסלט בשמן האדמדם בו השרינו את העגבניות המיובשות.
המתכון מתוך "השולחן". לסלטי פסטה נוספים





