קרואסון, קרן קדוש
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
קרואסון, קרן קדוש
(צילום: אנטולי מיכאלו)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
קרואסונים
שנשארו מאתמול
בלילה:
1/2
ליטר
חלב
2
מיכלים
שמנת מתוקה
500 גרם
3/4
כוס
סוכר
10
חלמונים
1/2
כף
קורנפלור
2
כפיות
מחית וניל
קצפת:
1
מיכל
שמנת מתוקה
38%
2
כפיות
מחית וניל
רוטב:
2
כפות
ריבת חלב
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מקציפים את השמנת להקצפה ביחד עם מחית הוניל עד לקבלת קצף חצי יציב. מעבירים לקירור.
  2. מכינים את הבלילה - על להבה בינונית מרתיחים את החלב, השמנת ומחית הוניל.
  3. במקביל, בקערה נפרדת, באמצעות מטרפה מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקונפלור.
  4. לאחר שהחלב והשמנת רותחים, שופכים על תערובת החלמונים והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  5. לוקחים תבנית וממקמים במרכזה פרוסה עבה של הקרואסון.
  6. שופכים את הבלילה לתבניות על הפרוסה וממלאים עד הגובה הרצוי (הפרוסה צריכה להיות מכוסה לגמרי עם הבלילה).
  7. את התבניות מניחים במגש שבתוכו מים עד למחצית הגובה של תבניות הקרם. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 120 מעלות למשך חצי שעה.
  8. מוציאים מהתנור בעדינות ומניחים להתקרר. ברגע שהקרם פושר מעבירים למקרר. לאחר שהתקרר היטב מפזרים מעט סוכר על הקרם ושורפים (רצוי באיטיות ובהדרגתיות) עם ברנר בדיוק כמו קרם ברולה.
  9. ההגשה - רצוי להגיש מעט פושר או בטמפרטורת החדש, יחד עם כף נדיבה של קצפת ומעל רוטב ריבת חלב.