
קרואסון, קרן קדוש
(צילום: אנטולי מיכאלו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
קרואסונים
שנשארו מאתמול
בלילה:
1/2
ליטר
חלב
2
מיכלים
שמנת מתוקה
500 גרם
3/4
כוס
סוכר
10
חלמונים
1/2
כף
קורנפלור
2
כפיות
מחית וניל
קצפת:
1
מיכל
שמנת מתוקה
38%
2
כפיות
מחית וניל
רוטב:
2
כפות
ריבת חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
פרנץ' טוסט מקרואסון ישן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rktxtni9tאופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת להקצפה ביחד עם מחית הוניל עד לקבלת קצף חצי יציב. מעבירים לקירור.
- מכינים את הבלילה - על להבה בינונית מרתיחים את החלב, השמנת ומחית הוניל.
- במקביל, בקערה נפרדת, באמצעות מטרפה מערבבים את החלמונים עם הסוכר והקונפלור.
- לאחר שהחלב והשמנת רותחים, שופכים על תערובת החלמונים והסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
- לוקחים תבנית וממקמים במרכזה פרוסה עבה של הקרואסון.
- שופכים את הבלילה לתבניות על הפרוסה וממלאים עד הגובה הרצוי (הפרוסה צריכה להיות מכוסה לגמרי עם הבלילה).
- את התבניות מניחים במגש שבתוכו מים עד למחצית הגובה של תבניות הקרם. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 120 מעלות למשך חצי שעה.
- מוציאים מהתנור בעדינות ומניחים להתקרר. ברגע שהקרם פושר מעבירים למקרר. לאחר שהתקרר היטב מפזרים מעט סוכר על הקרם ושורפים (רצוי באיטיות ובהדרגתיות) עם ברנר בדיוק כמו קרם ברולה.
- ההגשה - רצוי להגיש מעט פושר או בטמפרטורת החדש, יחד עם כף נדיבה של קצפת ומעל רוטב ריבת חלב.





