בטטה צלויה עם קינואה

המצרכים:
4 בטטות בגודל בינוני 1 כוס קינואה ½1 כוסות מים רותחים 10 עלי קפיר ליים 3 גבעולי למון גראס 1 בצל סגול 1 ראש שום 1 צרור כוסברה (מפרידים גבעולים מעלים ושומרים את שניהם) 4 ס"מ ג'ינג'ר 2 פחיות קרם קוקוס 1 פלפל חריף ירוק מלח פלפל שחור 100 גר' אגוזי לוז שבורים
2 צפייה בגלריה
ארוחה טבעונית, באנה
ארוחה טבעונית, באנה
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. צולים את הבטטות - מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. מניחים את הבטטות בשלמותם על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים בתנור בערך שעה, עד שקליפתן שחומה ופציחה והן רכות למגע.
  2. מבשלים את הקינואה - בסיר רחב ויבש שמים כוס קינואה וקולים מעל להבה נמוכה, כ-2 דקות תוך כדי ערבוב עד שעולה ניחוח אגוזי קל. יוצקים לסיר כוס וחצי מים רותחים ומוסיפים כפית מלח ו-5 עלי קפיר ליים יבשים.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות מעל להבה נמוכה. מסירים מהלהבה וממתינים 10 דקות לפני פתיחת הסיר.
  4. מכינים רוטב קארי קוקוס - מוזגים 2 פחיות של קרם קוקוס לתוך סיר גבוה. מוסיפים בצל סגול חצוי עם קליפתו, ראש שום חצוי, חצי פלפל חריף, את גבעולי הכוסברה, למון גראס חתוך גס, ג'ינג'ר פרוס, עלי הקפיר ליים הנותרים, מלח ופלפל. מבשלים כ-40 דקות מעל להבה נמוכה, מסננים ומשתמשים בנוזל בתור רוטב למנה.
  5. הרכבת המנה - פותחים פתח בקליפת כל בטטה, מאווררים את בשר הבטטה במזלג ומתבלים במלח ופלפל. בלוע הבטטה שנפערה עורמים קינואה ויוצקים מעל מרוטב הקארי. מפזרים מעל מעט פלפל חריף קצוץ, עלי כוסברה ואגוזי לוז שבורים.

קרפצ'יו סלק שרוף ונקטרינה

המצרכים:
2 סלקים בינונים 1 נקטרינה כתומה 1 חבילת חסה סלנובה 100 גר' אגוזי לוז קלויים, קצוצים מעט שמן זית 1 כפית חרדל חלק מיץ מחצי לימון
2 צפייה בגלריה
ארוחה טבעונית, באנה
ארוחה טבעונית, באנה
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. שמים את הסלקים בשלמותם בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות במשך שעה.
  2. אחרי שהסלקים התקררו, מקלפים אותם וחותכים לפרוסות דקות. מעבירים לקערת הגשה.
  3. מכינים את הרוטב - בקערת ערבוב שמים 1/3 כוס מיץ לימון, 2/3 כוס שמן זית, כפית חרדל וקורט מלח אטלנטי.
  4. מערבבים היטב ביחד עם פרוסות הסלק.
  5. מרכיבים את הסלט - על צלחת הגשה גדולה נסדר את עלי הסלנובה. מעליהם נסדר את הסלקים בצורת קרפציו.
  6. פורסים את הנקטרינה לפרוסות דקות ומסדרים מעל הסלקים.
  7. מקשטים באגוזי לוז קצוצים, ומגישים.