
סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין
(צילום: גלעד הר שלג)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
פילה סלמון נקי
1/2
כוס
יין לבן יבש
120 מ"ל
1
עגבנייה
חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת מלימון אחד
כמה
ענפי טימין
2
ענפי
רוזמרין
8
חמוציות
25
גרם
חמאה
אפשר להחליף בכף שמן זית
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
פילה סלמון בתנור עם יין, חמאה, עגבניות ורוזמרין
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/rkzpi4ckhאופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
- פורשים על משטח העבודה נייר אלומיניום בגודל כ-50X50 ס"מ. מניחים עליו את פילה הסלמון, כשהעור פונה כלפי מטה. מרימים את שולי נייר האלומיניום מסביב לדג, כדי ליצור מעין קערה.
- מניחים משני צדי הדג את העגבנייה החתוכה, קליפת הלימון, החמוציות וענפי הטימין והרוזמרין. יוצקים על הדג את היין הלבן ומתבלים במלח ובפלפל. מניחים מעל את קוביית החמאה.
- סוגרים את נייר האלומיניום מעל הדג ומהדקים את הקצוות שלו היטב, כדי ליצור מעטפה אטומה (זה חשוב כדי שהאדים לא יברחו החוצה ויסייעו בבישול הדג).
- אופים כ-12 דקות. מגישים כשהדג עדיין עטוף בנייר האלומיניום ופותחים מול הסועדים.