כולם כבר יודעים להכין רוסט מושלם מפילה או מאנטרקוט, אבל השנה החלטנו להעמיד במרכז השולחן אונטריב – נתח שבדרך כלל נשלח לטחינה. הוא זול בהרבה מהנתחים היוקרתיים (100 שקל לקילו), אבל מתייצב בגאווה למשימת הצלייה והופך בקלות לרוסט חגיגי. בניגוד לרוסטים רגילים את האונטריב צולים בצלייה רטובה (בתוך נוזלים) המון זמן בתנור עד שהוא מתרכך. בקשו מהקצב שלכם לטמון את הנתח בתוך רשת או שרוול, המונעים ממנו להתפרק ומעניקים לו מראה של מיליון דולר.
עיקרית ראש השנה
כשר
בשרי
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
360 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
עיקרית ראש השנה
(צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
ק"ג
נתח אונטריב או צלעות בקר ללא עצם, קשור או נתון בתוך רשת כמו לרוסטביף
6
כפות
שמן זית
8
שיני שום קלופות
1
גזר חתוך גס
1
שורש פטרוזיליה חתוך גס
1
כרשה (החלק הבהיר) חתוכה גס
3
עלי דפנה
צרור של רוזמרין, תימין ומרווה
2
כוסות
יין אדום יבש
2
כוסות
ציר בקר או עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. מחממים סיר כבד וגדול (שיכול להכיל את הנתח ולהיכנס לתנור) עם שמן זית ומשחימים את הבשר מכל צידיו. זה לוקח כ-20 דקות לפחות. מוציאים את הנתח ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר שיני שום, ירקות, עלי דפנה ועשבי תיבול ומטגנים דקה עד שהשום מזהיב מעט. יוצקים יין ובעזרת כף עץ מגרדים את משקעי הצלייה מתחתית הסיר. מערבבים, מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים.
4. מחזירים את הבשר לסיר ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומכניסים לתנור. ‏צולים 5-4 שעות עד שהבשר רך מאוד. מדי פעם יוצקים עליו מנוזלי הבישול או הופכים אותו בתוכם.
5. מוציאים את הבשר מהסיר, מסננים את הנוזלים ונפטרים מהמוצקים. מחזירים את הסיר לכיריים ומצמצמים את הנוזלים על להבה גבוהה עד שמתקבל רוטב שחום וסמיך.
6. מתקנים תיבול ומעבירים לצנצנת. שומרים במקרר.
7. עוטפים את הנתח ברדיד אלומיניום ושומרים בתוך כלי סגור במקרר.
8.הנחיות למארחים: לפני הגשה מחממים תנור ל-200 מעלות, מסירים את רדיד האלומיניום ומכניסים את הבשר לחימום של 15 דקות. מעבירים למגש ופורסים. מחממים מעט את הרוטב ומזלפים על הבשר.
שדרוגים ושינויים: במקום לצמצם את הרוטב נפטרים רק מעלי הדפנה ומבוקה התבלינים וטוחנים את הרוטב עם הירקות לקבלת רוטב שחום וסמיך. זה עובד נפלא ולוקח פחות זמן.