
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו
(צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפסטה:
1
חבילה
פסטה קצרה חלולה (קונכיות, פנה, צדפים)
(500 גרם)
3
כוסות
אפונה קפואה
1
כף
שמן זית
150
גרם
בייבי מוצרלה
לפסטו:
2
כוסות דחוסות
עלי בזיליקום (ללא הגבעולים)
1/3
כוס
גבינת פרמזן מגוררת דק
1/4
כוס
צנוברים קלויים
2
שיני שום כתושות
קליפת לימון מגוררת דק מ-1/3 לימון
מלח
פלפל שחור גרוס
1/2
כוס
שמן זית עדין
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט פסטה, אפונה ובייבי מוצרלה ברוטב פסטו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/ry9gzmyylxאופן ההכנה
מכינים את הפסטו:
1. שמים בזיליקום, פרמזן, צנוברים, שום, קליפת לימון ומעט מלח ופלפל במעבד מזון וטוחנים רק עד שמתקבלת תערובת קצוצה. מוסיפים שמן זית בזילוף איטי תוך כדי ערבול עד שמתקבלת מחית. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר לשמור את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.
מכינים את הפסטה והאפונה:
2. מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
3. מוסיפים אפונה ומבשלים עוד כ- 3 דקות עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה והאפונה רכה. מסננים היטב. יוצקים כף שמן זית ומערבבים כדי שהפסטה לא תידבק. מצננים.
מרכיבים את הסלט:
4. מעבירים את הפסטה והאפונה לקערה, מוסיפים פסטו ובייבי מוצרלה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים בטמפ’ החדר.
גיוון: לסלט שהוא ארוחה שלמה — מוסיפים קופסת טונה משומרת.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני סלטי פסטה נוספים





