בשיתוף אסם-נסטלה
אסם משאל רחוב - קובי אדרי
(צילום: ירון שרון | עריכה: עמית ברקוביץ)
הפקה: ניצן כהן, לינוי מסטבוים | צילום: ירון שרון | עריכה: עמית ברקוביץ
את הפתיתים, הפסטה והקוסקוס כולנו אוהבים – אבל מה הופך אותם לכל כך... שלנו? יוצר התוכן הקולינרי קובי אדרי יצא למסע קולינרי מתוק כדי לגלות את התשובה, ומסתבר שהכל מתחיל ונגמר בבית.
יש מאכלים שהם הרבה יותר מסתם אוכל: הם הריח מהמטבח של אמא, הם הטעם של שישי בצהריים, הם הגעגוע הביתה. קחו למשל את הפתיתים – מה שהתחיל כפתרון יצירתי בתקופת הצנע הפך למנה שכולנו גדלנו עליה. כששאלנו אתכם, גיליתם שזו אחת המנות האהובות עליכם – יחד עם הקלאסיקה הנצחית: פסטה ברוטב אדום (עם או בלי שניצל, תלוי את מי שואלים).
מה הסוד שלכם?
ומה עם שקדי המרק? מסתבר שהם מככבים אצלכם לא רק במרק. "הילדים שלי אומרים 'אבא, מרק בלי שקדי מרק זה לא מרק'", צוחק אחד המרואיינים, ואחרת מודה: "משתמשים במרק רק בגלל שקדי המרק". מרואיינת נוספת גילתה שכמו רבים, גם היא לא אוכלת שקדי מרק רק לצד מרק אלא "עם ירקות, עם הכל. טעים גם ככה לנשנש".
רובכם סיפרתם לנו כיצד לפעמים הקסם טמון דווקא בדברים הכי פשוטים. "אני חי באמריקה", משתף אחד המרואיינים בחיוך, "וכשאני מכין חמין לשבת, כולם נופלים מהחמין שלי. מה הסוד? אבקת מרק של אסם".
רגע האמת: איך מכינים פתיתים מושלמים?
אז מה הסוד שלכם לפתיתים שאי אפשר להפסיק לאכול? שיתפתם עם קובי את כל הטריקים: "לשים הרבה בצל מטוגן, אבקת מרק, פתיתים ומלא מים ולאכול חם", "לא להעז לפתוח את הסיר" והטיפ שהפתיע את כולנו: "המון שום, מלח וטיפת סוכר". כן, כן, מה שקראתם.
קובי פגש את המבקרים בקניון עזריאלי בתל אביב כדי לגלות מה המנה שמחזירה אותם הביתה. מה שגילינו? שהטעם המקומי הוא הרבה יותר מסתם אוכל – הוא הקסם הקטן שמחבר בין כולנו, והופך כל ארוחה למשהו מיוחד.
בשיתוף אסם-נסטלה
פורסם לראשונה: 07:00, 11.02.25