כשר
טבעוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
(צילום: סטודיו אנג'י)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-5 מנות):
250
גר'
פטריות שיטאקי
1/2 1
כוס
עדשים שחורות
מבושלות
1/2
כוס
זרעי פשתן
1
בצל
קצוץ
1
כוס
שיבולת שועל
2
כפות
טחינה גולמית
חופן אגוזי מלך
1/2
כוס
מים
1
כף
חומץ תפוחים
1
שן שום
כתושה
1
כפית
כמון
1
כפית
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכניסים לבלנדר את כל המרכיבים היבשים, וטוחנים גס (פטריות, עדשים, זרעי פשתן, בצל ושיבולת שועל).
  2. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, החומץ והטחינה (לפי הסדר הזה) ואת התבלינים.
  3. מעבירים את התערובת לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-1/2 שעה.
  4. מוציאים מהמקרר, ומכינים כ-5 קציצות בעובי 1/2 1 ס"מ.
  5. צולים את הקציצות על המנגל באש נמוכה, במשך כ-15-20 דקות מכל צד.
המתכונים באדיבות מסעדת לודנס