
ספינג' ורוד של בן סימן טוב
(מתוך אינסטגרם)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
גרם
סוכר לבן
לבצק:
500
גרם
קמח
380
מ"ל
מים
100
גרם
סוכר
50
מ"ל
שמן זית
15
גרם
מלח
10
גרם
שמרים יבשים
1
ביצה
לטיגון:
1
ליטר
שמן קנולה
לציפוי:
37
גרם
אבקת פטל (לא קפוא, יבש)
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לחנוכה: ספינג' ורוד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/ryugnvchjgאופן ההכנה:
הבצק: הוסיפו את כל מרכיבי הבצק לקערת מיקסר עם וו לישה. לושו במהירות הנמוכה ביותר במשך 6-5 דקות. הבצק יהיה דביק מאוד – זה נורמלי.
כסו את הבצק והשאירו לתפיחה עד שיכפיל את נפחו (שעה-שעה וחצי).
הכנת ציפוי הפטל: במעבד מזון, טחנו אבקת פטל עם הסוכר עד לקבלת אבקה דקה. העבירו את התערובת לקערה רחבה ושטוחה.
טיגון הספינג': חממו שמן קנולה בסיר גדול על חום בינוני-גבוה עד שהשמן מגיע לטמפרטורה של 175 מעלות. מלאו קערה בינונית במים קרים והניחו אותה ליד קערת הבצק.
בעבודה עם חתיכה אחת בכל פעם: הרטיבו קלות את הידיים ותלשו חתיכה בגודל כדור גולף מהבצק. עשו חור במרכז הבצק ומתחו אותו לכ-2.5 ס"מ. הניחו בזהירות את הספינג׳ בשמן החם, והקפידו לא לטפטף מים לתוך השמן.
טגנו 2-1 ספינג' בכל פעם, הפכו אותם מדי פעם עד שהם מזהיבים משני הצדדים (כ-4-3 דקות).
העבירו את הספינג׳ המוכנים לנייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
ציפוי והגשה: כשהספינג' מספיק קרירים כדי לגעת בהם אך עדיין חמימים, גלגלו אותם בתערובת הפטל והסוכר עד לציפוי מלא.





