צפו: לירן גבאי מכין באולפן ynet שניצל חלה מושלם
חלה טרייה, שניצל חם שרק יצא מהמחבת, ערימת מטבוחה מלמעלה וקצת חציל מטוגן בשביל שיקפיץ את כל הטעמים, והנה קיבלתם את הביס המסחרר, שבשישי בצהריים הוא טעים במיוחד.
2 צפייה בגלריה
שניצל, נופר זוהר
שניצל, נופר זוהר
חובה שניצל קריספי
(צילום: יובל חן)
לכאורה מדובר בחיבור טוב בין כמה מרכיבים בסיסיים שאפשר להכין בקלות - חלה, שניצל, חציל ומטבוחה. אנחנו ממליצים להכין את הכל בעצמכם בבית, אבל מי שלא רוצה להתחיל להתפיח חלות ולאפות, יכול לדלג על השלב הזה ופרוסות לחמנייה טרייה או חלה פשוטה של שבת מהמכולת יהיו טעימים וטובים לא פחות. גם את המטבוחה אתם לא חייבים לבשל שמונה שעות על להבה קטנה, ויש מספיק מטבוחות טובות וטעימות גם במעדניות שונות (או שתתחילו להיות נחמדים לשכנים הבשלנים שלכם).
לירן גבאי התארח השבוע באולפן ynet והסביר איך לשלב בין כל המרכיבים יחד, וגם נתן טיפים לכריך המושלם והוראות אכילה. אין ספק שהחיבור בין שניצל וחלה הוא לא פחות מגאוני. הקפידו לשים מטבוחה בנדיבות, ובכל מקרה אל תוותרו עליה כי היא זאת שמחברת בין כל הטעמים, מרטיבה קצת את החלה ועוטפת את הכל ברוטב. גם החיבור בין השניצל הקריספי לרוטב המלטף ולחלה הרכה עושה משחק של מרקמים בפה ומוסיף לביס עוד נופך. בגלל שעות הבישול הארוכות המטבוחה הופכת מעט מתקתקה ויחד עם המתיקות של החלה והחריפות הטבעית של המטבוחה תקבלו חגיגה של טעמים בפה.
מי שרוצה יכול להוסיף גם פלפל חריף אחד למעלה, רגע לפני הסגירה של החלה והלחיצה האחרונה שתהדק את הכל. שימו לב - בקיץ הפלפל החריף חריף במיוחד, ובחורף קצת פחות. קחו את זה בחשבון אם יש כאלה שחריף לא בא להם בטוב.
למרות שהוא לב העניין, בגרסה הטבעונית אפשר לוותר על השניצל ולהמיר אותו בתפוח אדמה אפוי בתנור.
ועכשיו לחלק הכי חשוב: הלחיצה. אחרי שכל המרכיבים במקום, אתם מכסים את החלה בפרוסה העליונה ונותנים לחיצה אחת ארוכה על כל הכריך, בשביל שהכל יתחבר יחד והטעמים יתהדקו. את הביס הראשון גבאי ממליץ לעשות בעיניים עצומות. אהבנו.
שניצל בחלה
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
190 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
20
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
להכנת המטבוחה:
2
ק"ג
עגבניות
3/4
כוס
שמן
10
שיני שום
3
פלפל חריף ירוק
בחורף אפשר גם 6
1/2 1
כפית
מלח
1
כפית
סוכר
1/2 1
כף
פפריקה
1
כפית
פפריקה חריפה
להכנת החצילים:
3
חצילים
10
כפות
שמן
3
כפות
מלח גס
12
כפות
קורנפלור
להכנת השניצל:
1
ק"ג
חזה עוף, פרוס דק
1/2 1
כוס
פירורי לחם זהב
4
ביצים
1
כוס
שמן לטיגון
2
כפות
פפריקה חריפה
1
כפית
מלח
1
כפית
כורכום
להגשה:
1
חלה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
להכנת המטבוחה:
  1. חורצים איקסים על העגבניות בעזרת סכין ומכניסים לסיר עם מים רותחים לחמש דקות. מוצאים את העגבניות ומקלפים אותן.
  2. שורפים את הפלפל הירוק על הכריים ולאחר מכן מקלפים. טיפ: מיד אחרי ששורפים את הפלפלים, מכניסים לשקית אטומה למשך חמש דקות - האדים יעזרו לקלף אותם בקלות.
  3. קוצצים את השום ומטגנים עם שתי כפות שמן עד להזהבה. חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר על אש בינונית לחצי שעה.
  4. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד שעה וחצי, מדי פעם מערבבים. ברגע שהנוזלים הצטמצמו, זה הזמן להוסיף את השמן והתבלינים. ממשיכים לבשל 15 דקות נוספות.
להכנת החצילים:
  1. מקלפים את חצילים ופורסים אותם לחצי לרוחב, ואחר כך לאורך, בערך חצי ס"מ.
  2. את המלח מפזרים על החצילים, אפשר במסננת או על השיש. ברגע שהחצילים מזיעים, כעבור בערך 20 דקות, שוטפים אותם מתחת לברז. פורסים את החצילים על נייר סופג ומיבשים אותם.
  3. מכניסים את הקורנפלור לקערה וטובלים בה את החצילים, כמו שעושים לשניצל.
  4. מחממים את השמן במחבת ומכניסים בזהירות את החצילים לשמן ומטגנים עד להזהבה.
2 צפייה בגלריה
(צילום: מיכל וקסמן)
להכנת השניצל (בגרסה הטבעונית השתמשו בתפוח אדמה אפוי בתנור):
  1. מערבבים את התבלינים בקערה יחד עם פירורי הלחם ואת הביצים מערבבים בקערה נפרדת.
  2. טובלים את חזה העוף בביצים ומיד אחר כך בפירורי הלחם, מהדקים ומטגנים. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
מרכיבים את המנה:
  1. פורסים את החלה לחצי ומורחים כמות נדיבה מהמטבוחה על שני הצדדים.
  2. בחלק התחתחון של החלה מניחים חציל, מעליו את השניצל או את תפוח האדמה האפוי בתנור, ומעליו פלפל חריף מטוגן.
  3. סוגרים את החלה ועכשיו מגיע שלב חשוב - מהדקים בלחיצה. שימו לב, חשוב להדק חזק יחסית בשביל שהכל יתחבר יחד לביס המושלם.
  4. פורסים באמצע, עוצמים עניים נותנים ביס גדול.
המתכון באדיבות לירן גבאי, השף והבעלים של "פלאפל גבאי"