
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
החומרים (ל-6 מנות):
12
שוקי עוף
(כ-1.5 ק"ג)
2/3
כוס
רוטב סויה
1/2
כוס
חומץ אורז
2
כפות
סוכר
6
שיני שום כתושות
1/2
כף
גרגרי פלפל שחור שלם
1
פלפלת אדומה חריפה קצוצה
או 1/4 כפית פתיתי צ'ילי (או לפי הטעם ואפשר גם לוותר)
3
עלי דפנה
1/2
כוס
מים
2
כפות
כוסברה קצוצה (לא הכרחי)
:רשימת קניות עבור המתכון
אדובו עוף (עוף בנוסח פיליפיני)
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1007zfup6אופן ההכנה:
1. מניחים את שוקי העוף בתבנית פיירקס רחבה. מערבבים את הסויה, החומץ, הסוכר, השום, הפלפל והצ'ילי ויוצקים את התערובת על העוף. מניחים למעלה את עלי הדפנה ושומרים במקרר 1 – 3 שעות. רצוי להפוך את השוקיים מדי פעם במהלך השרייה.
2. מעבירים את העוף עם נוזלי השרייה לסיר. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, על סף הרתיחה, כ-30 דקות.
3. מסירים את המכסה, מגבירים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות.
4. מוציאים את העוף ושומרים במקום חם. מסלקים את עלי הדפנה מהנוזלים שהצטברו בסיר ומגבירים את האש. מצמצמים את הנוזלים לחצי ומחזירים את חלקי העוף. מחממים מחדש והופכים את השוקיים ברוטב כך שיצופו היטב ברוטב המצומצם. זורים את הכוסברה ומגישים על מצע של אורז לבן.





