מרק חרירה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
26
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
חומוס מקופסה
1
כוס
עדשים מקופסה
1
בצל גדול
קצוץ
2-4
שיניים
שום
1
צרור
כוסברה
3
גבעולי
סלרי
קצוצים
1
קופסה
עגבניות
חתוכות דק
1/2
לימון
סחוט למיץ
1/2 1
כפית
כמון
1
כפית
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
3
כפות
שמן זית
להגשה:
זילוף
מיץ לימון
חופן
כוסברה
קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מחממים שמן זית, ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את הכוסברה והסלרי בזה אחר זה, ומקפיצים במשך מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, את מיץ הלימון ואת העגבניות ו-3 כוסות מים.
  3. מוסיפים את העדשים השחורות ואת התבלינים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35 דקות. אם המרק מסמיך יתר על המידה מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
  4. בהגשה - יוצקים את המרק לקערה, מזלפים מיץ לימון, מפזרים מעט כוסברה טרייה ומגישים.