
מרק חרירה
(צילום: נמרוד סונדרס)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
חומוס מקופסה
1
כוס
עדשים מקופסה
1
בצל גדול
קצוץ
2-4
שיניים
שום
1
צרור
כוסברה
3
גבעולי
סלרי
קצוצים
1
קופסה
עגבניות
חתוכות דק
1/2
לימון
סחוט למיץ
1/2 1
כפית
כמון
1
כפית
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
3
כפות
שמן זית
להגשה:
זילוף
מיץ לימון
חופן
כוסברה
קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
צלחת שהיא ארוחה שלמה: מרק חרירה מרוקאי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s100ecoez3אופן ההכנה:
- בסיר גדול מחממים שמן זית, ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הכוסברה והסלרי בזה אחר זה, ומקפיצים במשך מספר דקות. מוסיפים את גרגירי החומוס, את מיץ הלימון ואת העגבניות ו-3 כוסות מים.
- מוסיפים את העדשים השחורות ואת התבלינים, ומבשלים על להבה נמוכה במשך 35 דקות. אם המרק מסמיך יתר על המידה מוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
- בהגשה - יוצקים את המרק לקערה, מזלפים מיץ לימון, מפזרים מעט כוסברה טרייה ומגישים.