לא רבים מכירים את כופתאות תפוחי האדמה ההונגריות, ועוד פחות מכירים את הכופתאות שממלאים במשמשים. רוב יוצאי הונגריה מכינים את הגומבוץ האלה במילוי שזיפים (סילבש גומבוץ), אבל אני מפצירה בכם לנסות גם את הגרסה עם המשמשים הכל כך נהדרים. אצלנו בבית נהגו להגיש את הכופתאות המתוקות והחמימות לצד שמנת חמוצה או ריבה ביתית טובה, אבל אפשר לאכול אותן גם ככה, בלי תוספת ליד. חלום מתוק.
כך עושים:
1. מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך ומועכים לפירה. מוסיפים ביצה, חמאה וסוכר ומערבבים היטב.
2. מוסיפים קמח ומערבבים עד שהקמח נטמע. הבצק צריך להיות רך ודביק, אבל כזה שאפשר לייצר ממנו כדור עם ידיים רטובות.
3. מעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה או עד שרוצים להכין.
4. פותחים את המשמשים, מוציאים את הגלעין וממלאים כל משמש בכפית סוכר. סוגרים את המשמשים ומניחים בצד.
5. במחבת רחבה ממיסים את החמאה של הציפוי ומוסיפים פירורי לחם/פנקו וסוכר. מטגנים יחד עד שפירורי הלחם ממש זהובים. שומרים בצד.
6. מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים כמות בגודל כדור פינג-פונג (חשוב: עם ידיים רטובות כדי שהבצק לא יידבק) ומשטחים את הבצק על היד.
7. מניחים במרכז הבצק משמש ממולא בסוכר וסוגרים את הבצק מסביב למשמש. אם צריך אפשר להוסיף עוד בצק. תקפידו רק שהציפוי של הבצק לא יהיה עבה מדי.
8. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמשמשים. בשלב הזה מומלץ להעביר את הכדורים למקפיא (מניחים על צלחת עם נייר אפייה) עד שהמים ירתחו.
9. ממלאים סיר רחב בהרבה מים, לפחות 15 ס"מ, ומביאים לרתיחה.
10. כשהמים רותחים מכניסים פנימה את כדורי הבצק הממולאים ומבשלים עד שהכדורים צפים למעלה. כשהם צפים ממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות.
11. מוציאים את הכדורים בעזרת כף גדולה מחוררת (כדי להיפטר מהמים) ומעבירים למחבת עם פירורי הלחם המתוקים. מגלגלים עד שכל הכדורים מצופים ומגישים כשהכופתאות חמימות.
12. שומרים במקרר בקופסה סגורה ולפני הגשה מחממים 30 שניות במיקרו.