עוגיות קפה, מרילין איילון
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
8
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
80
גרם
חמאה רכה (אך לא נוזלית)
5
כפות
גדושות סוכר חום כהה
1
יח'
ביצה
2
כפיות
אבקת קפה נמס
3/4
כוס
קמח לבן
1
כפית
אבקת אפייה
3/4
כוס
אגוזים טחונים
60
גרם
אגוזים גרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה בינונית את החמאה והסוכר ומעבדים בכף למשחה אחידה. מוסיפים את הביצה והקפה ומערבבים למרקם אחיד.
  3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והאגוזים הטחונים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מכניסים את הקערה למקרר ל- 5 דקות.
  4. שמים את האגוזים הגרוסים בקערה קטנה. בעזרת הידיים קורצים מהבצק כדורים בגודל אגוזי לוז ומגלגלים אותם באגוזים עד שהם מצופים היטב. מניחים בתבנית במרווחים של כס"מ זה מזה.
  5. אופים 12-10 דקות, עד שעוגיות הקפה והאגוזים מזהיבות בשוליים. מצננים לפני לגמרי לפני שמוציאים מהתבנית.