בקיץ החם, בשקט–בשקט, מתפתחים כמה שורשים שמנצלים את הקרירות שמתחת לפני הקרקע. בתחילת הסתיו הם מוכנים לשימוש, והמפגש שלהם במרק שורשים כתום מייצר שכבות של טעמים שלא פוגשים במרק בטטה פשוט.

מרק שורשי סתיו
(צילום: שני בריל, סגנון: עמית פרבר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
בטטות קלופות חתוכות גס
3
ארטישוקים ירושלמיים קלופים וחתוכים גס
1
ס"מ
שורש ג'ינג' מגורר
2
ס"מ
שורש כורכום מגורר
2
גבעולי כרישה חתוכים גס
1
כפית מלח
(או לפי הטעם)
1/2
כפית
פלפל שחור
קורט
פלפל צ'ילי יבש גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק בטטה ושורשי סתיו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1da1csrxlאופן ההכנה:
1. שמים את כל החומרים בסיר וממלאים מים עד גובה הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 20־30 דקות עד שהירקות מתרככים.
2. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט לתערובת חלקה וסמיכה. מעבירים דרך מסננת צפופה לקבלת מרקם חלק במיוחד ומגישים.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני מרקים נוספים





