מרק פטריות עשיר עם גריסים ותפוחי אדמה
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
גריסים
240 מ"ל
3
כפות
שמן
1
בצל
חתוך לקוביות קטנות
2
תפוחי אדמה
חתוכים לקוביות קטנות
6
פטריות חורש
חתוכות לקוביות קטנות
5-4
כוסות
מים
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
עלי סלרי מגבעול אחד
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. שמים את הגריסים בסיר, ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עד להשחמה. מדי פעם מערבבים.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומטגנים 10 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את המים ואת הגריסים ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני המרק.
  5. כשהקצף מפסיק להופיע מתבלים את המרק במלח ובפלפל ומוסיפים את עלי הסלרי. מנמיכים את הלהבה, מכסים באופן חלקי ומבשלים כשעה נוספת.