
קובנה
(צילום: אפרת מוסקוביץ)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3
כפות
סוכר
2
כפות
שמרים יבשים
3
כוסות
מים פושרים
720 מ"ל
1
ק"ג
קמח
3/4
כוס
שמן קנולה
180 מ"ל
1
כף
מלח
2
בצלים קטנים
מעט
שמן קנולה
לשימון משטח העבודה
:רשימת קניות עבור המתכון
הנשק התימני: קובנה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1fjzcjxhאופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המערבל את הסוכר, השמרים והמים, ומניחים ל-5 דקות. מוסיפים את הקמח, השמן והמלח, ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך אך לא דביק (אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף לו עד 1/4 כוס מים ו-1/4 כוס שמן). לשים 10 דקות נוספות, מכסים ומתפיחים 15 דקות. לשים כחצי דקה נוספת, מכסים שוב ומתפיחים שעה.
2. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות עבות. מניחים את הפרוסות זו לצד זו בתחתית הסירים.
3. משמנים בנדיבות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגרוף, ומרדדים כל כדור ביד למלבן ארוך. משמנים את המלבנים בנדיבות. מקפלים את השליש העליון של כל מלבן על השליש המרכזי, ומקפלים מעל את השליש התחתון. מגלגלים לגלילה מאחת הצלעות הקצרות.
4. מעמידים את הגלילות בסירים, על הבצל. מכסים ומתפיחים שעה.
5. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מניחים את הסירים ללא מכסה על תחתית התנור, ללא תבנית מתחת (כדי שהבצלים ישחימו) ואופים כשעה, עד שהקובנות מזהיבות.
בא לכם קובניות אישיות?
לאחר שיוצרים מהבצק כדורים קטנים לא משטחים אותם ומגלגלים, אלא פשוט מניחים בתבנית מלבנית או עגולה גדולה צמודים זה לזה. מושחים בביצה טרופה ואופים כלחמניות נהדרות.
עוד מתכונים מצוינים של אפרת מוסקוביץ - בבלוג "איך להרשים את חמותך"





