מתכונים ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מתכונים ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות
(צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות:
3
פרוסות
לחם טוב, חצויות
3
יחידות
תאנים טריות, פרוסות
מעט סוכר חום
6
כפיות
גדושות קרם חצילים (המתכון למטה)
מעט
עלי בזיליקום טרי
6
יחידות
אגוזי מלך קצוצים גס
פלפל גרוס
סילאן (להגשה)
קרם חצילים:
10
פרוסות
חציל קלוי (המתכון למטה)
3-2
כפות
לאבנה 5%
1
כפית
סילאן
1
כף
שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
4-3
יחידות
ערמונים בוואקום (לא חייבים)
פרוסות חציל קלוי:
1
יחידה
חציל ארוך וצר יחסית
תרסיס שמן זית
מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
צילום: טליה הדר
אופן ההכנה:
  1. מתיזים מעט שמן זית על פרוסות הלחם. מחממים מחבת יבשה וקולים אותן בה 3-2 דקות מכל צד. מוציאים ומצננים.
  2. מחממים את התנור לחום הכי גבוה, במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות התאנים. בוזקים מעט סוכר חום ואופים במשך 7-6 דקות, עד לצריבה קלה. אפשר להשתמש גם בתאנים טריות לא צרובות, בפרוסות תמר מג'הול, חמוציות או כל פרי אחר שתעדיפו.
  3. מורחים על כל פרוסת לחם קלוי כפית ממרח חצילים.
  4. מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מוסיפים עלי בזיליקום, אגוזי מלך ופלפל גרוס.
  5. מסדרים את הברוסקטות על צלחת ההגשה, מזלפים מעל מעט סילאן ומגישים.
אופן הכנת קרם החצילים:
  1. שמים את כל המרכיבים בקערה. טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  2. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
אופן הכנת פרוסות החציל:
  1. מחממים את התנור ל-250 מעלות (במצב חום רגיל משני הצדדים - פס למעלה ופס למטה). מוציאים את הרשת.
  2. מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  3. מסדרים את פרוסות החציל על הרשת. מתיזים מעט שמן זית על כל פרוסה משני הצדדים. מפזרים מעט מלח גס.
  4. אופים כרבע שעה או עד שהחציל משחים מעט. מוציאים, הופכים לצד השני ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.