
מתכונים ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות
(צילום: טליה הדר מהבלוג EshetStyle)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים טריות:
3
פרוסות
לחם טוב, חצויות
3
יחידות
תאנים טריות, פרוסות
מעט סוכר חום
6
כפיות
גדושות קרם חצילים (המתכון למטה)
מעט
עלי בזיליקום טרי
6
יחידות
אגוזי מלך קצוצים גס
פלפל גרוס
סילאן (להגשה)
קרם חצילים:
10
פרוסות
חציל קלוי (המתכון למטה)
3-2
כפות
לאבנה 5%
1
כפית
סילאן
1
כף
שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
4-3
יחידות
ערמונים בוואקום (לא חייבים)
פרוסות חציל קלוי:
1
יחידה
חציל ארוך וצר יחסית
תרסיס שמן זית
מלח גס
:רשימת קניות עבור המתכון
טוסט מושקע: ברוסקטה עם קרם חצילים ותאנים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1i1ff5nhצילום: טליה הדר
אופן ההכנה:
- מתיזים מעט שמן זית על פרוסות הלחם. מחממים מחבת יבשה וקולים אותן בה 3-2 דקות מכל צד. מוציאים ומצננים.
- מחממים את התנור לחום הכי גבוה, במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות התאנים. בוזקים מעט סוכר חום ואופים במשך 7-6 דקות, עד לצריבה קלה. אפשר להשתמש גם בתאנים טריות לא צרובות, בפרוסות תמר מג'הול, חמוציות או כל פרי אחר שתעדיפו.
- מורחים על כל פרוסת לחם קלוי כפית ממרח חצילים.
- מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מוסיפים עלי בזיליקום, אגוזי מלך ופלפל גרוס.
- מסדרים את הברוסקטות על צלחת ההגשה, מזלפים מעל מעט סילאן ומגישים.
אופן הכנת קרם החצילים:
- שמים את כל המרכיבים בקערה. טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
- טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
אופן הכנת פרוסות החציל:
- מחממים את התנור ל-250 מעלות (במצב חום רגיל משני הצדדים - פס למעלה ופס למטה). מוציאים את הרשת.
- מקלפים את החציל ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
- מסדרים את פרוסות החציל על הרשת. מתיזים מעט שמן זית על כל פרוסה משני הצדדים. מפזרים מעט מלח גס.
- אופים כרבע שעה או עד שהחציל משחים מעט. מוציאים, הופכים לצד השני ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.





