קרפ תרד ירוק
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
קרפ תרד ירוק
(צילום: דניאל לילה. סגנון: טליה הדר)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים (כ־15 יחידות בקוטר 15 ס"מ):
1
חבילה (כ־200 גרם)
עלי בייבי תרד
1
כוס
תערובת עשבי תיבול טריים
(נענע, בזיליקום ופטרוזיליה)
1
כפית
גדושה קליפת לימון מגוררת
1/2 1
כוסות (210 גרם)
קמח רגיל
או כוסמין
2
ביצים בגודל L
1
כוס (240 מ"ל)
חלב
2
כפות
שמן זית
1/2
כפית
מיץ לימון
1
כפית
שטוחה מלח
פלפל שחור
אפשרות: עלים מ־1 ענף אורגנו טרי
1
ס"מ
פלפל ירוק חריף
לשימון המחבת: מעט שמן זית או תרסיס שמן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. שמים את כל מרכיבי הקרפים בקערת מעבד המזון, ומעבדים לבלילה חלקה.
2. משמנים קלות את המחבת ומחממים על להבה בינונית. בעזרת מצקת יוצקים למחבת מעט מהבלילה. מטים את המחבת בזריזות, כדי שהבלילה תתפשט בה בשכבה דקיקה ואחידה (אפשר להיעזר בתחתית של המצקת ולעבוד בתנועות סיבוביות). מטגנים כ־30 שניות, עד שהחלק העליון מתייצב. הופכים ומטגנים עוד 30-20 שניות. מעבירים לצלחת. מכינים כך את כל הקרפים, משמנים את המחבת לפי הצורך. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר. מגישים קר או שמחממים קלות (במיקרוגל או במחבת).