דג קיצי
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יחידות
נתחי פילה של דג ים לבן (ברמונדי או כל דג אחר)
מעט
שמן זית
1
חבילה
ברוקולי
לרוטב חרדל מהיר - :
1
כף
גדושה חרדל משובח
1
כף
סילאן או דבש
2
כפות
שמן זית
1/2
כוס
חומץ בן יין
מעט
מלח
1
כף
שמיר קצוץ
לקרם כרובית - :
1
יחידה
כרובית קטנה (רצוי סגולה, אבל אפשר גם לבנה רגילה)
מיץ מ-1/2 לימון
2
כפות
שמן זית
מעט
מלח, פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מניחים את פילה הדג על תבנית עם העור כלפי מעלה, מברישים בשמן זית ומניחים בצד.
  2. מסירים מהברוקולי את התפרחות בלבד, מניחים בכלי מתאים למיקרוגל ומוסיפים שתי כפות מים. מאדים בעוצמה מרבית כ-7 דקות.
  3. מכינים את הרוטב - מערבבים יחד את כל החומרים בקערה קטנה, ומניחים בצד.
  4. מכינים את קרם הכרובית - מבשלים את הכרובית במי מלח עד שהיא מתרככת לחלוטין (כ-15 דקות). מסננים ומניחים במעבד מזון או בבלנדר. מוסיפים את כל יתר החומרים, ומפעילים עד שנוצרת מחית חלקה.
  5. מחממים את התנור ומניחים מתחתיו את הדגים, קרוב ככל האפשר. צולים כ-5 דקות תלוי בעובי הדג. אם הפילה עבה מאוד - הופכים וצולים דקה גם את הצד השני (נוגעים בבשר הדג בקצה המזלג - אם הוא לבן ומתפורר, הדג מבושל). כדאי להקפיד לא לצלות יתר על המידה.
  6. מסדרים את הדג על הצלחת עם קרם הכרובית והברוקולי, ויוצקים עליו ועל הברוקולי מעט מהרוטב. מגישים חם.