
סלט העוף
(צילום: ילנה ויינברג)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
חצי חזה עוף או 1 כוס עוף מוכן, חתוך לנתחים
2
כפות
רוטב סויה רגיל
1
כף
מיונז
1
כפית
חומץ עדין
1
כפית
חרדל
1/2
כפית
פפריקה
פלפל שחור גרוס
1/2
יח'
באגט או לחמנייה
שמן זית
1
יח'
שן שום כתושה
מלח
1/2
יח'
חסת אייסברג קטנה או חסה רגילה
2
יח'
עגבניות בשלות
1/4
יח'
בצל סגול או רגיל
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט העוף הכי פשוט שיש
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1s6tqa1hאופן ההכנה:
- מערבבים בקערה שבה תגישו את הסלט את רוטב הסויה, המיונז, החומץ, החרדל, הפפריקה ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- חותכים את הבאגט לפרוסות עבות. מחממים במחבת מעט שמן, מוסיפים את פרוסות הבאגט ומתבלים בשום הכתוש, מלח ופלפל. מטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהפרוסת זהובות ופריכות, מוציאים ושומרים בצד. משאירים את המחבת על האש.
- אם משתמשים בשאריות עוף מוכן, מחממים אותן מעט במחבת. אם אין שאריות עוף: שוטפים ומייבשים את חזה העוף, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עד שהוא מוכן. פורסים או קורעים לנתחים.
- מוסיפים את העוף לקערה עם הרוטב.
- שוטפים את החסה ומייבשים היטב (הייבוש חשוב כי מים שיישארו על העלים ימהלו את הרוטב ויקלקלו את המרקם הפריך של הסלט). קורעים את העלים היבשים לתוך הקערה עם הרוטב.
- פורסים את הבצל לטבעות, חותכים את העגבנייה ומוסיפים אותם לקערה.
- מערבבים את הסלט בעזרת קצות האצבעות. מוסיפים את פרוסות הבאגט ואוכלים מיד.