
עוגיות דבלה טוניסאיות טבולות בסירופ לימוני
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגיות:
4
יחידות
ביצים
3
כפות
שמן
1
שקית (10 גרם)
אבקת אפייה
3/4 2 עד 1/2 3
כוסות (500-400 גרם)
קמח
מעט
קורנפלור לקימוח
שמן לטיגון עמוק
אפשרות: סוכריות צבעוניות לקישוט
לסירופ:
3
כוסות (600 גרם)
סוכר
1/2 1
כוסות (360 מ"ל)
מים
מיץ מ-1/2 לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לעוגיות טוניסאיות לפורים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1tqhtelhאופן ההכנה:
- שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מסירים מהכיריים ומצננים.
- מערבבים בקערה את הביצים, השמן ואבקת האפייה. מוסיפים בהדרגה את הקמח, תוך לישה, עד שמתקבל בצק גמיש ורך, אבל לא דביק. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
- מקמחים את משטח העבודה בקורנפלור. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. מרדדים כל חתיכה הכי דק שאפשר – ממשיכים לקמח מדי פעם, כדי שהבצק לא יידבק (אם יש לכם מכונת פסטה, מומלץ להיעזר בה).
- בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב של 6-5 ס"מ.
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם נוטלים את אחת מרצועות הבצק וטובלים את הקצה שלה בשמן. תופסים את הקצה שבתוך השמן בין השיניים של מזלג ומתחילים לסובב את הבצק סביב המזלג, תוך משיכת הרצועה לתוך השמן. ממשיכים לסובב עד שכל הבצק מגולגל סביב המזלג. מטגנים עוד כחצי דקה מכל צד, עד שהדבלה מזהיבה, ומוציאים לצלחחת מרופדת במגבות נייר (לצפייה בסרטון שמדגים את הכנת העוגיות).
- מכינים באותו אופן עוגיות משאר רצועות הבצק.
- לאחר שעוגיות הדבלה הצטננו טובלים אותן בסירופ. אם רוצים, מקשטים בסוכריות צבעוניות.





