
איציק וקרן קדוש מתכונים
(צילום: שניר (סופגי) גואטה )
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
500
גרם
קמח חלה
20
גרם
שמרים טריים
50
גרם
דבש
1
יח'
ביצה
2
יח'
חלמונים
160
מ"ל
מים
60
מ"ל
שמן קנולה
10
גרם
מלח
10
יח'
רחת לוקום, חתוכות לקוביות
50
גרם
פיסטוקים ירוקים, קצוצים
תרסיס שמן או מעט חמאה לשימון התבנית
למריחה :
1
יח'
ביצה
לציפוי:
מי סוכר (חצי כוס מים, חצי כוס סוכר, מעט תמצית וניל)
:רשימת קניות עבור המתכון
החלה המתוקה של קפה קדוש
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/s1uusw1153אופן ההכנה:
- במיקסר מערבבים את הביצים, השמן, החלמונים והמים יחד עם השמרים. מוסיפים בהדרגתיות את הקמח, הסוכר, הדבש והמלח, ולשים עד לקבלת בצק אחיד. בשלב הלישה הסופי מוסיפים כ-10 חתיכות רחת לוקום קצוצות לרבעים וחצי כוס פיסטוקים קצוצים.
- לאחר קבלת תערובת אחידה מתפיחים את הבצק בקירור עד לתפיחה כפולה.
- מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים, מרדדים ליצירת 8 רצועות שוות, קולעים קליעת 4, ומחברים את הקצוות.
- משאירים לתפיחה נוספת ומורחים את הבצק התפוח בביצה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות, ואופים כ-25 דקות.
- כשמתקבלת חלה זהובה מברישים אותה במי סוכר.





