מרק
כשר
צמחוני
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
55 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מרק
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים :
למרק:
20
גרם
חמאה
או 2 כפות שמן זית
5
בצלים לבנים גדולים
קלופים, חצויים ופרוסים דק
2
כרשות
החלק הלבן בלבד, קלופות ופרוסות דק
2-3
כפות
קמח לבן
1
כפית
סוכר חום
או דמררה
1
כוס (240 מ"ל)
יין לבן
1
כפית
חומץ בלסמי
2
כפות
רוטב סויה
6
כוסות (1/2 1 ליטרים)
ציר ירקות (ראו מתכון למעלה)
או מים
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
אגוז מוסקט
ללחם המוקרם:
1/2
באגט פרוס
או 6-5 פרוסות לחם מחמצת
80
גרם
גבינת קשקבל
או גאודה, פרוסה לפרוסות דקות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
1. שמים את החמאה (או השמן) בסיר גדול ומחממים. מוסיפים את הבצל והכרשה ומטגנים על להבה גבוהה 4-3 דקות, עד הזהבה. מעבירים ללהבה נמוכה ומטגנים 8-6 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהבצלים מקורמלים.
2. מוסיפים את הקמח והסוכר ומטגנים על להבה בינונית 4-3 דקות. מוסיפים את היין, חומץ הבלסמי ורוטב הסויה ומבשלים כ־4 דקות, עד שהנוזלים מתאדים מעט. מוסיפים את הציר או המים ואת התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים כ־30 דקות (אין צורך לכסות). טועמים ומתקנים תיבול.
3. בינתיים, מכינים את הלחם המוקרם: מחממים את התנור ל־200 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. מסדרים את פרוסות הבאגט או הלחם בתבנית, מניחים עליהן את פרוסות הגבינה ואופים כ־5 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
4. יוצקים את המרק החם לקעריות הגשה ומניחים בכל קערית פרוסת לחם מוקרמת. מגישים.
איך שומרים? את המרק - במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל.