
עוף עם רימונים
(צילום: אנטולי מיכאלו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
8
יח'
שוקי עוף
פלפל שחור גרוס
מלח
4
יח'
בצלים לבנים, פרוסים דק
1/2
כוס
רכז רימונים
2
כפות
סילאן
4
כפות
שמן זית
להגשה:
1
כוס
גרגירי רימון
חופן עלי נענע, קצוצים דק
:רשימת קניות עבור המתכון
לשולחן החג: מתכון קל לעוף עם רימונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjbmyhjunאופן ההכנה:
- מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור גרוס, וצורבים על מחבת רחבה משומנת בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף, ובאותה המחבת מטגנים את הבצל על להבה בינונית עד להשחמה.
- בקערה, מערבבים את כל יתר המרכיבים, מלבד הרימון. מוסיפים לרוטב את שוקי העוף הצרובים ואת הבצל המטוגן, ומערבבים.
- מעבירים את שוקי העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
להגשה - מעבירים את העוף לכלי הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימון והנענע, ומגישים.