אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
אוכל
(צילום: אפרת סיאצ'י)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
4
יח'
מצות
4
כפות
גבינה לבנה
כפות גדושות
4
כפות
גבינה בולגרית (רצוי רכה)
כפות גדושות
2/3
כוס
גבינה צהובה מגוררת
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
לפי הטעם
1
יח'
ביצה, טרופה
שומשום
לעיטור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה (הכמות מספיקה ל-16 בורקסים קטנים):
  1. משרים את המצות במים במשך כ-20 שניות, עוטפים במגבת לחה ומניחים ל-30-20 דקות, עד שהן הופכות לרכות וגמישות.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. שמים את הגבינות בקערית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  4. חותכים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים את שולי הריבועים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב.
  5. מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
עוד מאות מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"