
אוכל
(צילום: אפרת סיאצ'י)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
4
יח'
מצות
4
כפות
גבינה לבנה
כפות גדושות
4
כפות
גבינה בולגרית (רצוי רכה)
כפות גדושות
2/3
כוס
גבינה צהובה מגוררת
מלח
לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
לפי הטעם
1
יח'
ביצה, טרופה
שומשום
לעיטור
:רשימת קניות עבור המתכון
בורקס מושלם לפסח ממצה מקופלת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjgqauun3אופן ההכנה (הכמות מספיקה ל-16 בורקסים קטנים):
- משרים את המצות במים במשך כ-20 שניות, עוטפים במגבת לחה ומניחים ל-30-20 דקות, עד שהן הופכות לרכות וגמישות.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- שמים את הגבינות בקערית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- חותכים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים את שולי הריבועים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב.
- מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
עוד מאות מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"





