אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
160 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
9
אוכל
(צילום: יסכה עטון)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
קמח לבן
1.5
כוסות
מים
פושרים
1.5
כפיות שטוחות
שמרים יבשים
2
כפות
שמן זית
3
כפות
שמן קנולה
1/2
כפית
מלח
מעט
שוקולד למריחה
1
יחידה
ביצה
טרופה
מעט
אבקת סוכר
לעיטור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: יסכה עטון)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערת המיקסר את הקמח, המים, השמרים והשמנים. לשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
  2. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת עד לקבלת בצק חלק. מכדררים, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כשעתיים (בקיץ הזמן מתקצר, כמובן) או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לארבע חתיכות שוות. מרדדים רבע אחד למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 17X4 ס"מ ומורחים עליו 3-2 כפות ממרח שוקולד בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים לחתיכות. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  5. מושחים את הרוזלך בביצה טרופה ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים