
אוכל
(צילום: יסכה עטון)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
קמח לבן
1.5
כוסות
מים
פושרים
1.5
כפיות שטוחות
שמרים יבשים
2
כפות
שמן זית
3
כפות
שמן קנולה
1/2
כפית
מלח
מעט
שוקולד למריחה
1
יחידה
ביצה
טרופה
מעט
אבקת סוכר
לעיטור
:רשימת קניות עבור המתכון
מה זה רוזלך ואיך מכינים אותו?
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjmxwdcrs(צילום: יסכה עטון)
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר את הקמח, המים, השמרים והשמנים. לשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת עד לקבלת בצק חלק. מכדררים, מכסים ומניחים במקום חמים למשך כשעתיים (בקיץ הזמן מתקצר, כמובן) או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים אותו לארבע חתיכות שוות. מרדדים רבע אחד למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 17X4 ס"מ ומורחים עליו 3-2 כפות ממרח שוקולד בשכבה אחידה. מגלגלים לרולדה ארוכה ופורסים לחתיכות. מניחים בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
- מושחים את הרוזלך בביצה טרופה ואופים כ-7 דקות או עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
יסכה עטון היא קונדיטורית המתמחה בעוגות ובקינוחים





