
מתכונים מקלובה כרוב סגול
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
אורז:
2
כוס
אורז בסמטי
3
כוס
מים
1
כפית
מלח גס
4
כף
שמן
כרוב:
3
כף
שמן
2
יחידה
בצל סגול
פרוס לרצועות גסות
1
יחידה
כרוב סגול
פרוס לרצועות גסות
2
כפית
עלי קארי
ניתן להשיג בשווקים או בחנויות תבילינים מהמזרח
2
כפית
גרגירי חילבה
1/2
כפית
פתיתי צ'ילי
1/2
כפית
פלפל שחור
1
כפית
מלח גס
:רשימת קניות עבור המתכון
מעדן לטבעונים: מקלובה בניחוח הודי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sjvaj11iasצילום: דינה משה
אופן ההכנה:
- האורז: משרים את האורז במים במשך חצי שעה. מעבירים את האורז עם הנוזלים לסיר, מוסיפים את המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ושמים תחתית, למנוע חריכה. מבשלים עד לאידוי הנוזלים ומערבבים מדי פעם בעדינות עם המזלג. טועמים ובודקים אם האורז מוכן. אם לא, מוסיפים עד שתי כפות מים וממשיכים לבשל. מסירים מן האש ומצננים.
- מחממים את התנור ל-125 מעלות ומרפדים סיר המתאים לתנור בנייר אפייה.
- הכרוב: מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל, מערבבים ומטגנים עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הכרוב, מערבבים ומטגנים כשלוש דקות נוספות.
- מוסיפים את יתר המרכיבים וכ-1/2 כוס מים ומערבבים. מבשלים 15 דקות.
- מסדרים את הכרוב בשכבה אחידה בסיר ומעליו מסדרים את האורז. מכסים את התבנית ואופים 4-3 שעות.
- מוציאים מהתנור, הופכים על מגש גדול, מעטרים בעשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, מה שאוהבים), ומגישים חם.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"





