הטיסה לפריז יצאה בשעת ערב מאוחרת. אסף גרניט התמקם במושב הביזנס הנוח של אל על, בדרך לסבב המסעדות שלו בצרפת. הוא הרים כוס יין אדום, מרלו 2019, והרגיש לפתע דפיקות בכתף מאחור. בריאיון ל-"7 לילות" שיתפרסם בסוף השבוע מספר השף המוערך על הפגישה הלא צפויה. "ניגשת אליי גברת מבוגרת, אני מסובב את הראש והיא אומרת לי, 'סליחה, אבל הפרגית שלי מלוחה'!" "אמרתי לה גברתי, אני מתנצל. היא הייתה סופר־מנומסת, אבל התכוונה בשיא הרצינות שאדאג שיחליפו לה את המנה. אז הסברתי שלא אני זה שמבשל בקבינה אלא שהאוכל מגיע למטוס אחרי הכנה במטבח של אל על. אבל תגיד, מה הציפייה, שאני אכנס עכשיו מאחור למטוס להכין את האוכל מחדש?"
גרניט הוא השף המצליח ביותר בישראל בשני העשורים האחרונים, עניין של מספרים, אפילו לא של דעה. ממסעדה אחת מצליחה, הקבוצה של גרניט ושותפו אורי נבון הקימה סוללה של מסעדות מצליחות בארץ ובחו"ל. בנוסף הוא גם כוכב טלוויזיה עם הובלה של "משחקי השף" ברשת.
בריאיון הוא משיב על הביקורת כלפי החלטתו להשתתף בקמפיינים, לדגמן בשבוע האופנה בשמלה ולא להתרכז רק במסעדנות. "העובדה שאני פופולרי ובוחר גם להתפרנס וגם להתפרסם הופכת אותי לפחות אינטליגנטי, הופכת אותי לפחות מצליח או פחות מוכשר? זה לא צורך פסיכולוגי, אני מקבל על זה כסף. אני לא עושה קמפיין לסירים כדי שיראו אותי. אם אני בפריים, זו בקשה של הלקוח. עולם האופנה הפך להיות חלק מהחיים שלי בשנים האחרונות. זה מאוד מעניין אותי ואני אוהב להתלבש, לומד את התחום. כשהזמינו אותי לצעוד על המסלול חשבתי שזה נכון ומתאים. המעצב גדל כנער חרדי, אז ההשראה שלו מגיעה מהמקום הזה והוא לוקח לפעמים לקצה המוגזם. להגיד לך שהייתי הולך לאירוע שלי בבגדים שלבשתי בגאלה? לא בדיוק. אבל זו תצוגה".
בנוסף מדבר גרניט גם על ההחלטה לפתוח מסעדות כשרות בישראל. "אתה חי במדינה של עשרה מיליון, תוריד אנשים שלא יכולים לצאת למסעדות, אוכלוסייה חרדית מהדרין, ואם תוריד דתיים או מסורתיים, איך תגיע לקהלים אחרים? יש מיליונים שיש להם כסף, רוצים לאכול טוב ושומרים כשרות. למה שלא תאכיל אותם?"
הכתבה המלאה תתפרסם בסוף השבוע ב"7 לילות" וב-"ידיעות+"








