
מרק סיני
(צילום: ליאור רפאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבסיס המרק:
50
גרם
שומן בקר קשה
חתוך לקוביות קטנות
35
גרם
מיסו
110
גרם
צ'ילי צ'או צ'או
15
גרם
אצת קומבו שלמה
35
גרם
פלפל סצ'ואן
7
גרם
תערובת 5 תבלינים סינית
ולמרות שיש בה פלפל סצ'ואן, בגלל שהתערובות הללו יושבות הרבה זמן בדרך כלל, אני מציע לחזק עם פלפל הסצ'ואן
20
גרם
כוסברה
קצוצה דק
5
גרם
סוכר דקלים
45
גרם
שון
פרוס
20
גרם
למון גראס
120
גרם
גזר
חתוך לקוביות
50
גרן
סלרי פרוס
70
גרם
כרשה פרוסה
500
גרם
עגבניות תמר
משומרות
250
מ"ל
יין לבן
3
ליטר
ציר עוף
2
ליטר
ציר עגל
להגשה :
חופן
פטריות שיטאקי
מוחמצות
100-200
גרם
בקר טחון
מטוגן בפלפל צ'או צ'או
חופן
בוטנים
מטוגנים בשום וצ'ילי
2-3
אצות ווקאמה
מושרות במים
חופן
אטריות אודון
מבושלות
חופן
עלי פק-צ'וי
מאודים
מיר פואה
חתוך לקוביות (גזר, בצל וסלרי) מבושל קלות בשמן זית
חופן
כוסברה
חופן
בוטנים קלויים
:רשימת קניות עבור המתכון
שווה את המאמץ: מרק סיני
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sk00wbdeznאופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס - בסיר עם בסיס עבה, שמים את שומן הבקר ופלפל הצ'או צ'או, ונותנים להם להתחיל לעבוד על להבה בינונית.
- מוסיפים את הירקות ונותנים להם "להזיע" חמש דקות.
- מוסיפים את התבלינים היבשים, ונותנים להם להיפתח כדקה.
- מוסיפים את היין הלבן ונותנים לו לעבוד עד שהוא מצטמצם בשליש.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים שנשארו, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה עד לבעבוע ממש עדין. מבשלים בין שעה לשעתיים, עד שכל הטעמים מתחברים.
- מקררים את בסיס המרק יחד עם כל המרכיבים.
- להגשה - מסננים את בסיס המרק שהכנו, ומביאים לרתיחה.
- מוספים את כל שאר המרכיבים. שמים מעל עלי כוסברה ובוטנים, ומגישים.
*המרק שווה את המאמץ
ליאור רפאל הוא השף והבעלים של מסעדת "לויתן" באילת





