
חזה עוף בבישול "לבן" עם רוטב חרדל וסויה
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-4 מנות):
4
חצאי חזות עוף
שלמים
4
בצלים ירוקים
4
ס"מ
שורש ג'ינג'ר (זנגביל)
קלוף
2
כפות
שקדים פרוסים
לרוטב :
1
כף
חרדל גרגירים
1/2 1
כפות
חומץ בן יין
1/2 1
כפות
רוטב סויה
1
כפית
סוכר
3
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
חזה עוף בחרדל וסויה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sk3p3wpjaאופן ההכנה:
- לחזה עוף - מנקים את חזות העוף, מסירים את החלקים ה"תלויים" (ה"פילה"), שוטפים ומייבשים.
- בסיר בינוני מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים 3 מהבצלים ואת שורש הזנגביל ומביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את החזות הנקיים, מכסים במכסה ומכבים את הלהבה.
- משאירים את החזות בסיר המכוסה כ-40 דקות, מוציאים מהמים ומצננים במקרר.
- הרוטב - טורפים את כל החומרים בקערה קטנה או מנערים בצנצנת עם מכסה אטום. קוצצים דק את הבצל הירוק שנותר.
- פורסים את החזות לפרוסות ומסדרים אותן כשהן חופפות זו לזו (כמו קלפים). יוצקים את הרוטב על הפרוסות וזורים את הבצל הירוק והשקדים הפרוסים.





