חזה עוף בבישול "לבן" עם רוטב חרדל וסויה
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
חזה עוף בבישול "לבן" עם רוטב חרדל וסויה
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-4 מנות):
4
חצאי חזות עוף
שלמים
4
בצלים ירוקים
4
ס"מ
שורש ג'ינג'ר (זנגביל)
קלוף
2
כפות
שקדים פרוסים
לרוטב :
1
כף
חרדל גרגירים
1/2 1
כפות
חומץ בן יין
1/2 1
כפות
רוטב סויה
1
כפית
סוכר
3
כפות
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. לחזה עוף - מנקים את חזות העוף, מסירים את החלקים ה"תלויים" (ה"פילה"), שוטפים ומייבשים.
  2. בסיר בינוני מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים 3 מהבצלים ואת שורש הזנגביל ומביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את החזות הנקיים, מכסים במכסה ומכבים את הלהבה.
  3. משאירים את החזות בסיר המכוסה כ-40 דקות, מוציאים מהמים ומצננים במקרר.
  4. הרוטב - טורפים את כל החומרים בקערה קטנה או מנערים בצנצנת עם מכסה אטום. קוצצים דק את הבצל הירוק שנותר.
  5. פורסים את החזות לפרוסות ומסדרים אותן כשהן חופפות זו לזו (כמו קלפים). יוצקים את הרוטב על הפרוסות וזורים את הבצל הירוק והשקדים הפרוסים.