
המבורגר פטריות
(צילום: אלון מסיקה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כוסות
200 גרם שקדים מולבנים
2
כוסות
400 גרם עדשים שחורות
400
גרם
פטריות (קצת פחות מ-2 סלסילות)
1
יח'
שן שום
5
יח'
ענפי פטרוזיליה
1
כף
טימין מיובש
מלח
פלפל שחור גרוס
:רשימת קניות עבור המתכון
המבורגר פטריות עם עדשים שחורות ושקדים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/ske5i3ee2אופן ההכנה:
- משרים את השקדים במשך לילה (כ-8 שעות) במים מומלחים (מוסיפים חצי כפית מלח על כל כוס מים). מסננים.
- מבשלים את העדשים כ-40 דקות במים רותחים ללא מלח. מסננים ומצננים.
- קוצצים את הפטריות. מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית ומטגנים את הפטריות כ-10 דקות על אש בינונית-גבוהה, עד שהן משחימות. מצננים.
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון. מעבדים ב-10-7 פולסים, עד שמתקבלת תערובת קצוצה היטב, אבל לא עיסתית.
- מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומניחים במקרר לשעתיים (מטרת ההשהייה היא לתת למרכיבים להיקשר, כך שההמבורגר לא יתפרק).
- יוצרים מהתערובת 4 כדורים שווים ומשטחים אותם לקציצות. מניחים בצלחת, מכסים ומניחים במקרר לשעה נוספת.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה. משמנים היטב את ההמבורגרים (חשוב שהם עדיין יהיו קרים) ומניחים במחבת. צולים דקה, מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.
- הופכים את ההמבורגרים, מגבירים לאש גבוהה וצולים דקה. מנמיכים לאש בינונית וצולים 4 דקות נוספות.





