
מלבי פנקוטה ותותים
(צילום: קאיה שטוירר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
מ"ל
שמנת 38%
500
מ"ל
חלב
75
גרם
קורנפלור
120
גרם
סוכר
1
כפית
מחית וניל גרגירים/ 1 מקל וניל
2
כפות
מי זהר/ ורדים
130
מ"ל
מים לפתיחת הקורנפלור
לקישוט:
תותים
סירופ מלבי
חופן פיסטוק חלבי
:רשימת קניות עבור המתכון
קינוח קל שאף פעם לא מאכזב: מלבי פנקוטה ותותים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/skfckslgglאופן ההכנה:
בסיר עמוק נחמם חלב, שמנת, סוכר, וניל ומי ורדים - נבשל על אש גבוהה ונטרוף מדי פעם עד לרתיחה.
בקערה נפרדת נשים את הקורנפלור והמים - ונטרוף היטב עד שיתקבל מרקם חלק ללא גושים.
כשהתערובת בסיר מבעבעת, נוסיף אליה את הקורנפלור, ומיד נטרוף הכול יחד בסיר עד לסף בעבוע. לאחר שלוש שניות מהבעבוע הראשוני נכבה את האש, ונמשיך לטרוף היטב הכול יחד.
לאחר מכן נעביר את המלבי פנקוטה לכלי משפחתי או לכלים אישיים, וניתן למלבי להתקרר ולהתייצב במקרר לפחות 5-4 שעות.
כהשכול התייצב - נחתוך ונקשט מעל עם תותים, סירופ מלבי ופיסטוק חלבי כתוש - ובתאבון !
מלבי פנה קוטה ותותים של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)