
אוכל
(צילום: יסכה עטון)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקרם שוקולד לבן:
100
גרם
שוקולד לבן, שבור לקוביות
250
מ״ל
שמנת מתוקה
1
כף
אבקת אינסטנט פודינג
לשכבת הפירות:
200
גרם (2 כוסות חד פעמיות גדושות)
פירות יער קפואים
3
כפות
מים
1
כף
סוכר
100
מ״ל (3/4 כוס חד פעמית)
שמנת מתוקה
:רשימת קניות עבור המתכון
אלגנטי וטעים: קינוח שכבות עם פירות יער
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/skj4ndde3אופן ההכנה:
- קרם השוקולד: שמים את השוקולד בקערה, מכניסים למיקרוגל ומחממים 30 שניות בעוצמה גבוהה. מוציאים, מערבבים ומחזירים לחימום של 30 שניות נוספות, מוציאים, מערבבים וחוזים על התהליך עד להמסה מלאה.
- מקציפים את השמנת עם הפודינג לפחות 2 דקות, עד להתייצבות.
- לוקחים כף מהקצפת ומוסיפים לשוקולד המומס. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים את שתי התערובות אחת לתוך השנייה, עד לאיחוד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף או מכסים ושומרים בצד.
- שכבת הפירות: שמים את פירות היער במעבד מזון או בבלנד, יחד עם המים והסוכר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה (זה בסדר אם נשארות חתיכות פרי קטנות)
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים אותה בהדרגה לתערובת פירות היער, תוך כדי טחינה. מעבירים את תערובת הפירות לכלי אטום ומקפיאים ל-10 דקות. מוציאים ומעבירים לשקית זילוף או משאירים בכלי.
- ההגשה: מגישים כקינוח שכבות - מזלפים מהתערובות לסירוגין לתוך כוסות, מצננים היטב, מעטרים בפרי ומגישים עם כפית.





