אופן ההכנה:
1. בקערה בינונית שמים קמח, מים, שמן זית ומלח ולשים עד שנוצר בצק חלק. מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 30 דקות.
2. חותכים את הבצק לחתיכות בגודל 5-4 ס"מ ומרדדים לרצועה דקה. ממש כמו כשיוצרים נחשים מפלסטלינה. בשלב הזה אפשר לקרוא לילדים לעזור לכם. אם הרצועות שנוצרו ארוכות לכם מדי, אפשר כמובן לחתוך לכל אורך שאוהבים.
3. בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים כפית מלח.
4. כשהמים רותחים מוסיפים את רצועות הבצק ומבשלים 8-5 דקות, תלוי בעובי שלהן. ממליצה לכם לטעום שזה במרקם שאתם אוהבים.
5. בינתיים קולים בסיר סוטאז' רחב את הפלפל השחור במשך 3-2 דקות ומוסיפים מצקת ממי בישול הפסטה.
6. מגרדים פנימה, על החלק הדק בפומפייה, מחצית מכמות הגבינה ומערבבים עד שהגבינה נמסה.
7. מוסיפים את הפסטה הרכה לרוטב, מתבלים במעט מלח ומערבבים יחד במחבת עד שהפסטה שותה את רוב הרוטב. מגישים עם עוד גבינה מגורדת מעל. למי שאוהב, ניתן להוסיף לרוטב מעט חמאה.