המרק הזה דורש בערך חמש דקות של הכנה ועוד כמה דקות של בישול, ובחורף אפשר להגיש אותו גם חם. הוא מעולה כמה ראשונה משביעה או סתם כנשנוש בין הארוחות בלי יותר מדי רגשי אשם דיאטטיים. ואם אתם דווקא רוצים קצת שחיתות, הוסיפו לו כף גדושה של שמנת חמוצה או קרם פרש.
מתכונים מרק קר של קישואים ואפונה
כשר
זמן הכנה
5 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
מתכונים מרק קר של קישואים ואפונה
(צילום: טל סורסקי)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יח'
בצל
3
יח'
שיני שום
1
יח'
שורש סלרי
2
כפות
שמן זית
1
ק"ג
קישואים, טריים ומוצקים
1
כפית
אפשרות: זרעי כוסברה טחונים
1
כוס
אפונה עדינה מוקפאת
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
4
כוסות
מים
3
כפות
להגשה: שמיר קצוץ
אפשרות להגשה: שמנת חמוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קולפים את הבצל והשום וקוצצים אותם גס. קולפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות. קוטמים את הקישואים משני הצדדים וחותכים גם אותם לקוביות גדולות.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל, השום ושורש הסלרי במשך כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הקישואים (ואת זרעי הכוסברה, אם רוצים) ומבשלים כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך. מוסיפים את האפונה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  4. טוחנים את תכולת הסיר למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט. מוסיפים מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. מתבלים את המרק ומעבירים למקרר לצינון.
  5. ההגשה: מחלקים את המרק לצלוחיות ומקשטים בשמיר קצוץ. אפשר להוסיף לכל מנה גם כף גדושה של שמנת חמוצה.