אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
אוכל
(צילום: דינה משה)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
20
ורדים
יבשים
1/2 1
כוסות
מים רותחים
1
ק"ג (4-3 יחידות)
פקעות שומר
1
ק"ג
סוכר לבן
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
1
לימון גדול
קלוף ופרוס
זרעים מתוך 6 תרמילי הל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. משרים את הורדים במים הרותחים, מניחים לעמוד חמש דקות, מסננים ושומרים את הנוזל.
  2. שוטפים היטב את הפקעות ופורסים דק מאוד, עדיף במעבד מזון.
  3. שמים את השומר והסוכר בסיר גדול, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
  4. מוסיפים את מי הוורדים שהכנו, קליפה המגורדת מלימון ואת הלימון הפרוס. מבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. שימו לב כאשר התערובת מסמיכה והיזהרו לא לייבש את הקונפיטורה.
  5. 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את ההל ומערבבים עד לפיזור.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"