
אוכל
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
20
ורדים
יבשים
1/2 1
כוסות
מים רותחים
1
ק"ג (4-3 יחידות)
פקעות שומר
1
ק"ג
סוכר לבן
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
1
לימון גדול
קלוף ופרוס
זרעים מתוך 6 תרמילי הל
:רשימת קניות עבור המתכון
מפתיע: ריבת שומר עם ורדים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/skuc0fpaiאופן הכנה:
- משרים את הורדים במים הרותחים, מניחים לעמוד חמש דקות, מסננים ושומרים את הנוזל.
- שוטפים היטב את הפקעות ופורסים דק מאוד, עדיף במעבד מזון.
- שמים את השומר והסוכר בסיר גדול, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד להמסת הסוכר.
- מוסיפים את מי הוורדים שהכנו, קליפה המגורדת מלימון ואת הלימון הפרוס. מבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם. שימו לב כאשר התערובת מסמיכה והיזהרו לא לייבש את הקונפיטורה.
- 10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את ההל ומערבבים עד לפיזור.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"





