יש את אלה שכבר שלושה ימים במטבח ויש את אלה שעוד לא החליטו אם ללכת על עוף או על דג. אם אתם אנשים מהסוג השני, הכתבה הזאת בדיוק בשבילכם: כך תוכלו לתקתק ארוחת חג במהירות, מבלי לגלות לאף אחד שלא הזעתם עליה במשך כמה ימים.
כתבות נוספות שיכולו לעניין אותך:

רוסטביף

המצרכים: 2 ק"ג נתח סינטה
למשרה - 4 כפות שמן זית 3 שיני שום, כתושות 2 כפות חרדל 1 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (רק המחטים) 1 כף דבש 1 כפית מלח גס 1 כפית פלפל שחור גרוס
10 צפייה בגלריה
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המשרה - בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  2. מורחים את הסינטה מכל הצדדים ברוטב, ומניחים בצד למשך מספר דקות.
  3. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הסינטה המתובלת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות.
  4. מוציאים את התבנית, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומחזירים את התבנית לתנור למשך 35-25 דקות (הסינטה צריכה להגיע למידת עשייה של מדיום). אם אתם מתלבטים מתי להוציא את הנתח מהתנור, זכרו שאתם יכולים לצלות אותו קצת פחות, לפרוס את הקצוות, ולהחזיר לתנור את החלק המרכזי שלו לצלייה נוספת של מספר דקות.
  5. ההגשה - מוציאים את הרוסטביף מהתנור, ממתינים כ-3-4 דקות, פורסים לפרוסות דקות, ומגישים.

פרגית בתפוז

אפרת מוסקוביץ'
המצרכים: 1 ק"ג פרגיות 1 תפוז מעט שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט 1/2 כוס (170 גר') סילאן טהור ללא תוספת סוכר 3 כפות רוטב סויה 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף 2 כפות קורנפלור
10 צפייה בגלריה
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
(צילום: אפרת מוסקוביץ')
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפרגיות וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע.
  2. שוטפים את התפוז וחוצים אותו יחד עם הקליפה. חותכים כל מחצית לפרוסות (לא מקלפים).
  3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות תוך כדי ערבוב, עד שהן משנות את צבען ללבן מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  5. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  6. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.

קדירת כתף טלה

המצרכים (ל-6 סועדים): 1 יח' כתף טלה במשקל של כ-1/2 2 ק"ג 20 בצלי אשלוט, קלופים ושטופים 20 שיני שום קלופות 5 כפות שמן זית איכותי 1 חבילה טימין, שטופה ומיובשת 10 ענפי רוזמרין נקיים 1/2 בקבוק יין לבן יבש 1 ליטר ציר עוף או מים 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי, ללא קליפה מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר שטוח ורחב מספיק (שכתף הטלה תוכל להיכנס אליו) ושמים שמן זית.
  2. מוסיפים את בצלי האשלוט, ואחרי מספר שניות גם את שיני השום וצולים עד להשחמה. מפזרים מעל את עשבי התבלין והארטישוקים, ומניחים את כתף הטלה.
  3. יוצקים לתערובת את היין הלבן ואת הציר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס.
  4. אוטמים את הסיר בנייר אפייה ומכסה, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות לצלייה איטית של כ-3 שעות. שימו לב: יש לבדוק לאחר שעתיים וחצי מה מצב הבשר.

קדירת עוף וירקות

דינה משה
המצרכים: 2 כפות שמן 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית ראס אל חנות 1/2 כפית פלפל שחור 10 שוקי עוף או 5 כרעיים 3 גזרים, פרוסים לטבעות 3 פלפלים אדומים, פרוסים 2 עגבניות, פרוסות 1 כף לימון כבוש 4 שיני שום, קצוצות 1/2 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית מלח גס כ-2 כוסות מים
10 צפייה בגלריה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
(צילום: דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
  4. לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך מוסיפים מעט מים.

דג דניס ביין לבן

המצרכים (ל-2 מנות): 1 פילה מדג דניס
לרוטב - 1/2 כוס יין לבן 2 כפות חמאה גדושות 1/2 כף שום, כתוש מלח, פלפל חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן.
  2. מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל ואת הפטרוזיליה. מערבבים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות, ומכבים את הלהבה.
  3. צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
  4. הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.

עוף צלוי עם אננס

אפרת סיאצ'י
המצרכים: 1 כף שמן זית 2 כפות גדושות סילאן 1 כף רוטב סויה 3 שיני שום, כתושות 1/2 כפית מלח קורט פלפל שחור 10 נתחי עוף (מה שאתם מעדיפים - שוקיים, ירכיים, כנפיים) 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות 1 גמבה אדומה, פרוסה גס 8 פרוסות אננס (אפשר גם מקופסת שימורים)
10 צפייה בגלריה
עוף באננס, אפרת סיאצ'י
עוף באננס, אפרת סיאצ'י
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
  3. שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.

צימעס

המצרכים (ל-10 מנות): 1 ק"ג גזר 1/3 כוס שמן 1/3 כוס סוכר מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזרים, שוטפים, מסירים את הקצוות וחותכים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
  2. מעבירים את הגזרים לסיר ביחד עם השמן, כוס מים, סוכר ומעט מלח.
  3. מערבבים ומבשלים עד לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  4. ממשיכים לבשל במשך 45 דקות לפחות, או עד שהגזר רך מאוד וצבעו כתום-חום.

פטריות ממולאות בעצמן

מירי צדוק
המצרכים: 10 יח' פטריות שמפיניון או פורטובלו, גדולות מעט שמן זית 1 בצל, קצוץ 3 שיני שום, קצוצות 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור קורט אגוז מוסקט, טחון חופן פטרוזיליה, קצוצה 1/2 כוס פירורי קמח מצה
10 צפייה בגלריה
פטריות ממולאות, מירי צדוק
פטריות ממולאות, מירי צדוק
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות, במצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מנקים את הפטריות במגבת נייר. קוטמים את הרגליים שלהן ומרוקנים את הפטרייה בעדינות עם כפית קטנה. שומרים את הרגל ואת התוכן בצד. משמנים את הצדדים ואת התחתית של הפטריות במעט שמן זית ומניחים אותן בתבנית.
  3. קוצצים את תוכנן של הפטריות ששמרנו בצד.
  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל כדקה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספות. מוסיפים את תוכן הפטריות ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  5. ממלאים את הפטריות בתערובת. מוספים מעל 3-2 כפיות פירורי מצה ומזלפים מעל מעט שמן זית. צולים בתנור 15 דקות. מוציאים ומגישים.

קניידעלך של עוף במרק צח

המצרכים: 300 גר' חזה עוף טחון 400 גר' קמח מצה 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק 4 ביצים טרופות 1 כוס עלי סלרי, קצוצים גס 1 תפוח אדמה מבושל, מגורד בפומפייה 1/2 כף פלפל שחור טחון 3/4 כף מלח 3/4 כוס מים 3 כפות שמן
למרק - 3 ליטר מרק עוף צח (רצוי להשתמש במרק שהתקבל מבישול הבשר) 6 שורשי סלרי גדולים, חתוכים לרבעים 2 עלי דפנה 3 גרגירי פלפל אנגלי 1/2 צרור עלי סלרי אמריקאי
אופן ההכנה:
  1. הקניידעלך - מערבבים היטב בקערה את המרכיבים בעזרת כפות הידיים, עד שהתערובת חלקה.
  2. משמנים קצת את כפות הידיים וקורצים עיגולים בגודל כדורי פינג-פונג. מניחים בתבנית משומנת.
  3. המרק - שמים את שורשי הסלרי, העלים, עלי הדפנה והפלפל האנגלי בסיר גדול. מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הקניידעלך למרק. מבשלים כ-20 דקות.

צלי כתף בפטריות ויין

רועי חזן
המצרכים: 1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות 2 בצלים גדולים, קצוצים 8 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות 2 סלסלות פטריות, חתוכות גס 3 גזרים, חתוכים לרצועות 1 כוס יין אדום 3 כוסות מים שבהם בושל הבשר 1/2 1 כף רסק עגבניות מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
  2. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.

סלמון בתנור ברוטב פסטו

אסנת לסטר
המצרכים: 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים
לרוטב פסטו - 3 צרורות בזיליקום, רק העלים ללא הגבעול 100 גר' צנוברים 4 שיני שום 1/2 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית
10 צפייה בגלריה
סלמון פסטו, אסנת לסטר
סלמון פסטו, אסנת לסטר
(צילום: אסנת לסטר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את רוטב הפסטו - מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, ומתחילים לטחון. לאחר כמה שניות מוסיפים בזרזיף דק את שמן הזית, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים אותם בנדיבות ברוטב הפסטו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסירים מהתבנית את הניילון ומכסים אותה בנייר אפייה. אופים 15 דקות.

סירות חציל במילוי בשר טלה, עגבניות ועשבי תיבול

המצרכים: 3 חצילים חצויים 1/2 כוס שמן זית
למילוי - 1 בצל קצוץ 1/2 ק"ג בשר טלה או בקר עם מעט שומן טלה 1 צרור פטרוזיליה 4 עגבניות 2 שיני שום מלח, פלפל חוואיג' 1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
  1. מברישים את החצילים בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך ולקבלת גוון שחום.
  2. מכינים את המילוי - במחבת מחוממת בשמן זית מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום והבשר ומטגנים כ-5 דקות עד לבישול מלא של הבשר. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל וחוואיג' ומוסיפים מקל קינמון. מבשלים במשך כ-10 דקות, מערבבים היטב ומצננים. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את החצילים - ממלאים את סירות החציל לכל האורך, ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, ומפזרים מעל מעט עשבי תיבול. מגישים חם.

סלט ביצים

המצרכים: 10 ביצים 1 בצל קצוץ 2 כפות מיונז 1 כפית חרדל מלח, פלפל לבן
להגשה - 1 בצל לבן, קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
10 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הביצים עד שהן קשות לגמרי והמים רותחים, ומעבירים לקירור.
  2. מקלפים את הביצים הקרות ומגרדים אותן בפומפייה גסה לתוך קערה.
  3. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל, המלח והפלפל הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. אפשר (ורצוי) לפזר מעל בצל מטוגן.

עוף בסויה, דבש, ג'ינג'ר ותפוחי עץ

המצרכים (ל-8 מנות): 8 כרעי עוף 1/3 כוס סויה 1/3 כוס דבש 1/4 כוס יין לבן מיץ וקליפה מ-2 לימונים 4 שיני שום קצוצות דק 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר חתיכה קטנה של שורש כורכום טרי מגורד (אפשר להחליף ב-1 כפית אבקת כורכום) 8 חתיכות תפוח מיובש 4 תפוחים ירוקים 8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2X2 ס"מ מלח, פלפל פפריקה מתוקה שמן זית
אופן ההכנה:
  1. חותכים 5-4 חריצים בכל כרע.
  2. מערבבים את הכרעיים עם כל החומרים מלבד תפוחי האדמה. משרים לכמה שעות (אפשר גם יום שלם).
  3. שמים את תפוחי האדמה בתבנית צלייה גדולה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט פפריקה וכורכום.
  4. מניחים את הכרעיים עם כל הנוזלים ותפוחי העץ. מזלפים עוד קצת שמן זית מלמעלה.
  5. מכסים בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-3/4 שעה.
  6. מסירים את נייר הכסף, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד 15-10 דקות עד שהעוף ותפוחי האדמה מושחמים.

פשטידת תפוחי אדמה מבושלים (מעקודה)

רותי קינן
המצרכים (ל-8-6 מנות): 1 ק"ג תפוחי אדמה 5 ביצים 2 כפות שמן 1 בצל קטן קצוץ 2 שיני שום כתושות 2 כפות פטרוזיליה קצוצה 1 כף כוסברה קצוצה 2 כפיות מלח 1/2 כפית פלפל שחור קורט כורכום
10 צפייה בגלריה
(צילום: דניאל לילה)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם, עד שהם רכים מאוד. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפה ומועכים למחית חלקה.
  2. מטגנים את הבצל בשמן עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מערבבים את הבצל והשום עם השמן שבו טוגנו במחית תפוחי האדמה.
  3. מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים למחית ביחד עם הפטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל וכורכום. מערבבים היטב.
  4. משמנים כלי עגול וגבוה או סיר בעל ידיות חסינות חום (בקוטר 20-22 ס"מ).
  5. מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף מוצק. מקפלים את הקצף בתערובת תפוחי האדמה ומעבירים לכלי המוכן. אופים בתנור שחומם מראש ל-18 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שהפשטידה זהובה ותפוחה.

פשטידת מצות ותרד

המצרכים (ל-8 מנות ולתבנית בגודל 15*25): 10 מצות 1/5 2 כוסות מים 800 גר' תרד חלוט, סחוט וקצוץ 7 ביצים 4 כפות שמנת מתוקה 400 גר' גבינה בולגרית 350 גר' עגבניות שרי חצויות מלח פלפל
אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ ומעבירים לקערה. יוצקים לקערה את המים, ומערבבים. מניחים 10 דקות עד לספיגה מלאה.
  2. מוסיפים לתערובת תרד, גבינה בולגרית, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לפיזור אחיד של כל המרכיבים. מוסיפים את חצאי השרי, ומערבבים מעט.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומפזרים את התערובת בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות.

ירקות בתנור ברוטב מייפל

אפרת סיאצ'י
המצרכים: 1 בטטה גדולה, חתוכה לפלחים 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לפלחים 3 גזרים דקים, חצויים (או 2 כוסות גזר גמדי קפוא) 3 כפות שמן זית 3 כפות סירופ מייפל 1 כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק 1 שן שום, כתושה מלח, פלפל שחור
10 צפייה בגלריה
ירקות ברוטב מייפל, אפרת סיאצ'י
ירקות ברוטב מייפל, אפרת סיאצ'י
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית.
  3. אופים 50-40 דקות ללא כיסוי, עד שהירקות מתרככים.

כבד קצוץ

המצרכים (ל-6 מנות): 1/2 ק"ג כבד עוף 3 בצלים, קצוצים דק שמן לטיגון 4 ביצים קשות מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. צולים את הכבדים (מטעמי כשרות). מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהזהיב. מוציאים מהמחבת בעזרת כף מחוררת.
  2. מטגנים את הכבדים מכל הצדדים במחבת עם השמן, כרבע שעה על אש נמוכה, מוציאים מהמחבת.
  3. טוחנים את הכבדים, הבצל והביצים הקשות במטחנת בשר. מתבלים במלח ופלפל ובמידת הצורך מוסיפים מעט מהשמן שנותר במחבת.

פשטידת מצות מתוקה

רותי קינן
המצרכים: 6 מצות 4 ביצים 250 גר' גבינה (9%-5%) 2/3 כוס סוכר 100 גר' צימוקים בהירים 2 תפוחי עץ מגוררים 100 גר' אגוזי מלך או פקאן שבורים 1 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן טחון
10 צפייה בגלריה
(צילום: יוסי רותם)
אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות לתוך קערה. מוסיפים מים, משהים דקה וסוחטים היטב. מוסיפים את הביצים וכל יתר המרכיבים, ומערבבים היטב.
  2. משמנים היטב תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.
  3. יוצקים את תערובת המצות לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעות במשך כשעתיים. אם פני הפשטידה משחימים מדי במהלך האפייה, מכסים בצורה רופפת בנייר אלומיניום.

קוגל לפסח

רותי קינן
המצרכים: 6 מצות 4 ביצים 4 כפות סוכר 1/2 כוס שמן 100 גר' צימוקים כהים 1 כפית קינמון 1/2כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות לתוך קערה. מוסיפים מים, משהים דקה וסוחטים היטב. מוסיפים את הביצים ובוחשים.
  2. מתיכים את הסוכר במחבת יבשה עד שמתקבל קרמל כהה. מסירים מהלהבה, ומוסיפים בזהירות רבה 1/2 כוס מים רותחים (הקרמל ניתז, ולכן רצוי למזוג את המים מתוך קנקן עם ידית ארוכה). מערבבים היטב עד שהקרמל נמס, ונוצר סירופ כהה וצלול. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת המצות ביחד עם השמן, הצימוקים והתבלינים.
  3. משמנים היטב תבנית עם ארובה (קוגלהוף) או תבנית עמוקה אחרת, ויוצקים לתוכה את התערובת.
  4. מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה. מסירים את נייר האלומיניום, וממשיכים לאפות עוד שעה לפחות.
פורסם לראשונה: 10:10, 15.04.22