אין הרבה ביסים מפנקים כמו גלידה, ולֶק אחד יכול להיות לפעמים עולם ומלואו – הרבה יותר מקינוח. במיוחד עכשיו, באביב, כשגלידריות הבוטיק ברחבי הארץ פורחות, רובן מציעות שילובים שלא חלמנו שקיימים: גלידה עם סילאן, גלידה מתובלת בזעתר או גלידה בתוך קרואסון. אז בזמן שאנחנו מתרפקים על זיכרונות מגלידה מונטנה, נזכור שגם המחירים בהתאם – כבר לא תמימים בכלל – והם עוד סימן כואב ליוקר המחיה בארץ.

הגלידה: יש גם רוטב בייגלה

גלידרייה בוטיק איכותית באזור התעשייה של רמת ישי, המציעה מקבץ טעמים שעליהם אפשר לשפוך רוטב לבחירתכם – משוקולד לבן חם ועד רוטב בייגלה או רוטב לואקר. יש כאן התחשבות גדולה בקהל הטבעוני, עם גלידת קוקוס, גלידת מנגו-פסיפלורה, סורבה שוקולד ואגוזי לוז. בנוסף תמצאו עוגת גבינה ופירות יער, נוצ’לה, בואנו לבן ובייגלה מלוח וגם גלידות יוגורט. מומלץ: דובדבן אמרנה ושוקולד – שילוב מרענן ומבורך. חורש האלונים (אזור תעשייה), רמת ישי

גליאלה ג’לאטו: באמצע הקיבוץ

הגלידרייה המשובחת מעוטף עזה עברה לקיבוץ בעמק הירדן, ליד הכינרת. בעל המקום, גיא מגן, שלמד להכין גלידה באיטליה (וקרא למקום על שם בנותיו), מציע כאן סורבה ליים, סורבה תפוז, וניל כחול, סינבון, קוקוס-אננס, אבוקדו-קמומיל, קרמל מלוח וגלידת פיסטוק טבעונית. בתפריט יש גם עוגות, וופל בלגי ועוגיות. מומלץ: תפוזים ולמון גראס – ביס שבא ממנו עוד ועוד. קיבוץ אפיקים

אייססלון: בטעם בירה

קונדיטוריה וגלידריית שף תחת קורת גג אחת. במטבח סוחטים, מייבשים ואופים הכול בעצמם לטעמים המיוחדים – מטחינה ופטרוזיליה ועד גלידת בטטה וקינמון או גלידת עוגת גזר. כל ביס זורק למקום אחר, דווקא כשהלשון לא מצפה לפגוש את השילוב הקריר הזה. מומלץ: גלידת בירה חיטה – חובה לשתות לצדה כוס בירה רצינית. אוסקר שינדלר 7 (קומה 4), חיפה
11 צפייה בגלריה
גלידה של אייססלון בחיפה
גלידה של אייססלון בחיפה
שילוב קריר. אייססלון
(צילום: אייססלון)

אמיליה: טעמים נדירים

גלידת סלק-יוגורט וגלידת תירס-אבוקדו הן רק חלק מהטעמים הנועזים שמגישים בגלידרייה החיפאית האהובה הזאת. בקיץ תמצאו לפעמים גלידת אבטיח עם גבינת פטה – שווה טעימה. עוד בתפריט: גלידת לימונענע, בייגלה-קרמל, וופל בלגי ופנקייקס. המקום כולל גם מסעדה איטלקית עם פסטה בהרכבה עצמית ופיצרייה. מומלץ: גלידת פולנטת תירס עם חלב קוקוס ודבש – חוויה. שדרות מוריה 118, חיפה
11 צפייה בגלריה
גלידריית 'אמיליה'
גלידריית 'אמיליה'
חוויה ממש. אמיליה
(צילום: נמרוד גליקמן)

פיסטוק: דור שני של גלידה

גלידרייה משפחתית בת יותר מ-20 שנה, שקיבצה סביבה כבר דור שני של חובבי גלידה. בין הטעמים: מקופלת, פררו רושה, ריבת חלב, תות-שמנת וכמובן פיסטוק. מקרר נפרד מוקדש לתוספות צבעוניות ומתוקות – ממרשמלו ועד חלבה. יש גם פרוזן יוגורט, קרפים עם רטבים, קוקילידה ושייקים. מומלץ: וניל-רום-צימוקים – טעם שבא טוב בכל מצב רוח. הרברט סמואל 47, חדרה

דליקטו: תשכחו מהפלסטיק

גלידריית בוטיק נהדרת בטעם של פעם, עם טעמים מפתיעים ולא שגרתיים (וגם לא מתוקים מדי) כמו מנטה ושבבי שוקולד, מוצרלה-פסטו או יוגורט-אוכמניות. התפריט ידידותי לטבעונים וכולל גם וופל בלגי וקפה. ביג לייק: אין כלי פלסטיק – הכול רב-פעמי כחלק מאג’נדה ירוקה. מקומות ישיבה משקיפים לרחוב וגם במרפסת בחוץ. מומלץ: גלידה בטעם רימון (בעונה). דרך הבנים 3, פרדס חנה-כרכור

QQ: קרנבל תל אביבי

גלידרייה חדשה שנפתחה ממש השבוע במיקום הכי נכון לעכשיו בתל-אביב, במדרחוב נחלת בנימין בצמוד לפיצה הר סיני. ‏QQ רויאל קרים היא קרנבל אמיתי לכל מי שאוהב מתוק וגם לכל מי שאוהב לרוץ ולספר על זה לחבר’ה, כי המנות כאן אינסטגרמיות להפליא. בשונה מרוב הגלידריות האיטלקיות מסביב, כאן מגישים סופט קרם – גלידה אמריקאית שזולגת מהמכונה – והקטע הוא קינוחי הגלידה עם הסירופים והתוספות לצד המאפים החמים: סינבון, קרואסון או קוקיז, וגם קפה ונגזרותיו – אפוגטו ומרטיני אספרסו. הפלייליסט שווה במיוחד, ובבוקר מגישים כאן קפה ומאפה. מומלץ: סאנדיי טירמיסו עם ביסקוטי, אספרסו, גלידת וניל, קראמבל קקאו ושברי שוקולד. נחלת בנימין 55, תל-אביב
11 צפייה בגלריה
QQ
QQ
בסגנון אמריקאי. רויאל קרים
(צילום: באדיבות QQ)

ריברנו ג'לאטו: המפורסמת מאיטליה

הגלידרייה האיטלקית החדשה במדרחוב נחלת בנימין, שבזמן הקצר מאז פתיחתה כבר הצליחה לאגד סביבה תור ארוך ורעש ברשתות. מדובר בסניף של רשת מאיטליה שלה סניפים גם בארצות-הברית, באירופה ובאוסטרליה. מציעים כאן גלידה עם תוספות או גלידה במרקם חלק ונקי; העיצוב סולידי ורגוע והמוזיקה בהתאם. יש טעמים חלביים במרקם קטיפתי לצד סורבטים לטבעונים, ואפשר גם לקנות הביתה. מומלץ: גלידת שמנת עם דובדבני אמרנה – אי אפשר להפסיק לזלול. נחלת בנימין 3, תל-אביב
11 צפייה בגלריה
ריברינו
ריברינו
עשתה רעש. ריברינו
(צילום: ספיר גורדו)

קסטה: תור ארוך ויש לו סיבה

הגלידה המדוברת של השף איל שני מצליחה להעמיד מדי יום בתור עשרות זללנים שמחפשים לטעום את יצירת השף. לא מדובר בגלידרייה קלאסית, ובטח שלא תמצאו כאן טעמים שגרתיים. הגלידות מיוצרות מחומרי גלם עונתיים ומשחקות לא פעם על קו התפר שבין מתוק למלוח – עם ירקות, גויאבה, שמן זית, אורז קלוי, ריבה ומלח. ליד הגלידה אפשר ללגום יין או קוקטיילים, מה שהופך את המקום בערב לבילוי של ממש. מומלץ: קסטה עם שכבה של גלידת תות וקרם חלב – עשתה לנו טוב בפה. יהודה הלוי 12 (פארק המסילה, בכניסה לתדר), תל-אביב
11 צפייה בגלריה
קסטה
קסטה
לא שגרתית. קסטה
(צילום: ספיר גורדו)

ארטה: הומ-מייד עד הסוף

גלידרייה שלישית באותו רחוב הומה אדם – ואחת מגלידריות הבוטיק הוותיקות והנחשבות, בבעלות זוג איטלקים שפתחו אותה לפני עשר שנים. לא משתמשים כאן בחומרים משמרים ומכינים במקום אפילו את העוגיות לגלידה. התוצאה: גלידה רכה ומתמסרת בשלל טעמים כמו טירמיסו, שוקולד-תפוז, שטרודל תפוחים, תה יפני, אבוקדו, פיסטוק בגוון פסטל עדין וגם קסאטה סיציליאנית לפי המסורת (גבינת ריקוטה וקליפות תפוז מסוכרות). מומלץ: גלידת חמאה ובגט צרפתי קלוי – חייבים לטעום כדי להבין. נחלת בנימין 11, תל-אביב
11 צפייה בגלריה
רכה ומתמסרת. ארטה
רכה ומתמסרת. ארטה
רכה ומתמסרת. ארטה
(צילום: דניאלה קונטיני)

שטפן: עבודת שף

ההגדרה היבשה היא בייקרי אוסטרי וגלידריית שף, אבל זה הרבה יותר מזה: האופה המתוק שטפן מאכר מכין כאן ג'לאטו בוטיק בעבודת יד, שמככב גם בקינוחים כמו בראוני, עוגייה או פונדן שוקולד. רמת המתיקות מתונה – וזה מה שהופך כל ביס לכל-כך טעים. אל תפספסו שטרודל וינאי קלאסי ממולא תפוחי עץ, אגסים או דובדבנים וגבינה, עם בצק קריספי מלמעלה. מומלץ: גלידה כחולה בטעם וניל – להרגיש כמו דני דין. טשרניחובסקי 21, תל-אביב
11 צפייה בגלריה
גלידת שטפן למגזין סופ"ש
גלידת שטפן למגזין סופ"ש
מתיקות מתונה. שטפן
(צילום: עוז מועלם)

פינולי: שילוב מפתיע בכיכר

גלידרייה אהובה בכיכר דיזנגוף המציעה טעמים קלאסיים לצד טעמים נועזים, עם רטבים תוצרת בית כמו רוטב שוקולד מלוח (זה עובד!) או רוטב שוקולד לבן. בתפריט גם כדורי פנקייק הולנדי עם קצפת ותוספות, ויש קפה למי שהתור אצל השכנים ארוך מדי. מומלץ: גלידת צנוברים – גלידה מיוחדת עם צנוברים קלויים שכל-כולה משחק טעמים על הלשון. כיכר דיזנגוף, תל אביב
11 צפייה בגלריה
גלידה פינולי לפורים
גלידה פינולי לפורים
תנסו את הצנוברים. פינולי
(צילום: יח"צ)

פריזר: המיוחדת של גבעתיים

גלידת שף טרייה במרקם חלק, בטעמים לא מטורפים במיוחד – מקפידים כאן על קלאסיקה. בין היתר: בייגלה מלוח, סורבה תות, סורבה מנגו, ביסקוויט-קרם עוגיות, גלידת מסטיק וגלידת אגוזי לוז. מי שרוצה מעבר לגלידה ימצא גם וופל בלגי, קרפ צרפתי ופנקייק אמריקאי. מומלץ: מסקרפונה ותאנים מקורמלות – גלידה נפלאה ששווה להגיע לכאן גם רק בשבילה. וייצמן 33, גבעתיים

דולצ'ה מילה: החדשה של סביון

גלידריית שף חדשה של השף יהונתן שרביט, הצמודה למסעדת האם, מילה. הגלידרייה, הממוקמת במרכז ג׳י סיטי בסביון, היא בדיוק הנקודה המחברת בין תושבי השכונה, גם בגלל שמגישים שם קפה ועוגיות בנוסף לגלידה. במקום מציעים שילובי טעמים מיוחדים באמת כמו גלידת עוגת גזר עם קרוטונים העשויים מעוגת גזר או גלידת חמאה חומה ומרווה. הטעמים עונתיים ומשתנים מעת לעת. מומלץ: גלידת אורז עם פיסטוק וגרדת תפוז, וואוו בפה. השקמה 1 מרכז ג׳י סיטי, סביון
11 צפייה בגלריה
דולצ'ה מילה
דולצ'ה מילה
וואו בפה. דולצ'ה מילה
(צילום: גיל אבירם)

נונו ג'וזף: גלידת סבא

גלידריית בוטיק איטלקית, הקרויה על שם סבו של בעל הבית, ומציעה לצד הגלידה גם קינוחים מצטלמים. הגלידה קרמית ועשירה, והטעמים מעניינים: גלידת מסטיק, גלידת שוקולד לבן-בייגלה מלוח, גלידת פנקוטה ופירות יער, גלידת קפה וגלידת הרשי'ס. אפשר לשדרג עם רטבים ותוספות כמו רוטב שוקולד ונוטלה, סירופ מייפל או בוטנים מסוכרים. כדאי לנסות אפוגטו – קינוח על קינוח. מומלץ: גלידת תות – בשם הסבא. רוטשילד 71, ראשון לציון

מוסלין: המפורסמת של השוק

גלידרייה ירושלמית קטנה אך נחשבת, הממוקמת בשוק ומגישה טעמים מסורתיים קלאסיים לצד כאלה שאינם שגרתיים במיוחד וסורבטים מפירות טריים. בין הדוגמאות: גלידת מאצ’ה, גלידת צ’אי הודי, גלידת ווסאבי, גלידת קינמון-ציפורן, גלידת קפה וגלידת טונקה. מומלץ: גלידת זעפרן עם הל ומי ורדים – ביס מגן עדן. הערמונים 2 (שוק מחנה יהודה), ירושלים
11 צפייה בגלריה
קטנה אך נחשבת. מוסלין
קטנה אך נחשבת. מוסלין
קטנה אך נחשבת. מוסלין
(צילום: אביב טישלר, הגר עמיבר)

ג'לטו וריגטו: בלב השכונה הציורית

גלידרייה שהתחילה מפטיסרי. הגלידה קרמית, עם טקסטורה מורגשת (וריגטו – הוספת קישוטים ותוספות לגוף הגלידה) ולא מתוקה מדי. בין הטעמים: תותים עם בלסמי וטחינה, אגס מתובל, שוקולד דובאי, חמאת בוטנים וריבה, גלידת תפוח עם קינמון וצימוקים, יוגורט עם דבש וזעתר, סורבה גזר וג'ינג'ר וקרם שקדים עם קלמנטינה. מומלץ: סורבה סלק וזעתר – הולך מצוין גם כתוספת לסשימי. עזה 29, ירושלים
11 צפייה בגלריה
ג'לטו וריגטו, בירושלים
ג'לטו וריגטו, בירושלים
מקושטת. ג'לטו וריגטו
(צילום: רועי אלמן)

סרניטי: במיקום לא צפוי

גלידריית בוטיק ותיקה, שנפתחה לפני עשר שנים בלב שכונת מגורים הרחק מתיירים. יש כאן עשרות טעמים משתנים בעבודת יד מוקפדת, כמו גלידת חמאת בוטנים עם שברי בוטנים מלוחים וקרמל, גלידת שוקולד-קרמל, סורבה מנגו, מסקרפונה עם פאי שקדים וקרם פירות יער וגלידת פאי תפוחים. מוכרים גם פיינטים לקחת הביתה. מומלץ: שוקולד לבן ודובדבני אמרנה – לא דומה לשום דבר שהכרתם. המלך יהושפט 16, אילת