אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
130 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
22
אוכל
(צילום: טל שחר)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ללביבות:
500
גרם
תפוחי אדמה
אדומים, בינוניים, שטופים (3 יחידות)
1/2
פלפל צ'ילי
ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
2
כפות
עלי נענע
קצוצים דק
2
כפות
עלי כוסברה
קצוצים דק
1/2
כפית
שום
כתוש
1
כפית
שורש ג'ינג'ר
מגורר דק
1
כפית
אבקת תבלין קארי
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
קינמון
טחון
1/2
כפית
הל
טחון
1/8
כפית
אגוז מוסקט
מגורר
2
כפות
סולת
3
כפות
פירורי לחם
(לא מתובלים)
מעט
שמן
לטיגון
לצ'אטני מנטה:
1
כוס דחוסה
של עלי כוסברה (ללא הגבעולים)
1
כוס דחוסה
עלי נענע
1/2
כוס
יוגורט
או מעדן סויה טבעי
2
כפות
מיץ לימון טרי
2
כפיות
ג'ינג'ר טרי
מגורר
2
כפות פרוסות
פלפל צ'ילי ירוק
1/2
כפית
מלח
5
כפות שטוחות
פתיתי קוקוס
(לא חייבים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. ללביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך. מסננים, קולפים, מייבשים ומצננים.
  2. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים ידנית למרקם של בצק רך ואחיד. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  3. בידיים משומנות, יוצרים מהבצק לביבות בקוטר 7 ס"מ.
  4. הטיגון: מחממים במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמן לטיגון חצי עמוק (4 כפות אמורות להספיק). מוסיפים לביבות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 3 דקות מכל צד. הופכים שוב והפעם מטגנים דקה מכל צד, עד שהלביבות משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן כך את כל הלביבות ומוסיפים שמן לפי הצורך.
  5. להכנת צ'אטני מנטה: שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים למעט פתיתי הקוקוס וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  6. מוסיפים את פתיתי הקוקוס (אם משתמשים), זה מוסיף לסמיכות הצ'אטני, מערבבים וזה מוכן (אפשר לשמור עד 4 ימים) בכלי מכוסה במקרר.
  7. מגישים עם צ'אטני או רוטב תמרהינדי חמוץ-מתוק. שומרים עד שלושה ימים, במקרר.
*פטנט לקילוף תפוחי אדמה מבושלים - הפטנט מאפשר לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, וכך הם סופחים פחות נוזלים, והוא גם מייתר את הצורך בקולפן כדי להסיר את הקליפה. כך עושים: בסיום הבישול, מסננים את המים החמים ויוצקים מי ברז עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכנסים את הידיים לסיר ומשפשפים את תפוחי האדמה, להסרת הקליפות. מסננים ואם צריך - מייבשים את תפוחי האדמה הקלופים בעזרת מגבת.