
אוכל
(צילום: טל שחר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ללביבות:
500
גרם
תפוחי אדמה
אדומים, בינוניים, שטופים
(3 יחידות)
1/2
פלפל צ'ילי
ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
2
כפות
עלי נענע
קצוצים דק
2
כפות
עלי כוסברה
קצוצים דק
1/2
כפית
שום
כתוש
1
כפית
שורש ג'ינג'ר
מגורר דק
1
כפית
אבקת תבלין קארי
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
קינמון
טחון
1/2
כפית
הל
טחון
1/8
כפית
אגוז מוסקט
מגורר
2
כפות
סולת
3
כפות
פירורי לחם
(לא מתובלים)
מעט
שמן
לטיגון
לצ'אטני מנטה:
1
כוס דחוסה
של עלי כוסברה (ללא הגבעולים)
1
כוס דחוסה
עלי נענע
1/2
כוס
יוגורט
או מעדן סויה טבעי
2
כפות
מיץ לימון טרי
2
כפיות
ג'ינג'ר טרי
מגורר
2
כפות פרוסות
פלפל צ'ילי ירוק
1/2
כפית
מלח
5
כפות שטוחות
פתיתי קוקוס
(לא חייבים)
:רשימת קניות עבור המתכון
מהלב: לביבות תפוחי אדמה בסגנון הודי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sy79qzbn2אופן ההכנה:
- ללביבות: שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך. מסננים, קולפים, מייבשים ומצננים.
- מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים ידנית למרקם של בצק רך ואחיד. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
- בידיים משומנות, יוצרים מהבצק לביבות בקוטר 7 ס"מ.
- הטיגון: מחממים במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמן לטיגון חצי עמוק (4 כפות אמורות להספיק). מוסיפים לביבות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים 3 דקות מכל צד. הופכים שוב והפעם מטגנים דקה מכל צד, עד שהלביבות משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן כך את כל הלביבות ומוסיפים שמן לפי הצורך.
- להכנת צ'אטני מנטה: שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים למעט פתיתי הקוקוס וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מוסיפים את פתיתי הקוקוס (אם משתמשים), זה מוסיף לסמיכות הצ'אטני, מערבבים וזה מוכן (אפשר לשמור עד 4 ימים) בכלי מכוסה במקרר.
- מגישים עם צ'אטני או רוטב תמרהינדי חמוץ-מתוק. שומרים עד שלושה ימים, במקרר.
*פטנט לקילוף תפוחי אדמה מבושלים - הפטנט מאפשר לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, וכך הם סופחים פחות נוזלים, והוא גם מייתר את הצורך בקולפן כדי להסיר את הקליפה. כך עושים: בסיום הבישול, מסננים את המים החמים ויוצקים מי ברז עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכנסים את הידיים לסיר ומשפשפים את תפוחי האדמה, להסרת הקליפות. מסננים ואם צריך - מייבשים את תפוחי האדמה הקלופים בעזרת מגבת.





