
מרק
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים :
3
כפות
שמן זית
1
בצל
קלוף וחתוך לקוביות
3
שיני שום
2
ענפי תימין
1
תפוח אדמה
קלוף וחתוך לקוביות
2
גזרים
קלופים וחתוכים לקוביות
1
ענף סלרי
חתוך למקטעים בעובי כ־1/2 ס"מ
1
שורש פטרוזיליה
קלוף וחתוך לקוביות
200
גרם (נטו, ללא הקליפה)
דלעת
או דלורית, חתוכה לקוביות
1
כף
פפריקה מתוקה
1
עלה דפנה
6
כוסות (1 1/2 ליטרים)
מים
1/2
כוס (120 גרם)
גריסי פנינה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל, השום והתימין ומטגנים על להבה גבוהה 3־2 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את תפוח האדמה, הגזר, הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הדלעת והפפריקה, מערבבים ומטגנים כ־2 דקות.
2. מוסיפים את עלה הדפנה, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים כ־40 דקות (אין צורך לכסות), עד שהדלעת קצת מתרככת ומתחילה להתפרק (במידה וחסרים נוזלים והירקות מבצבצים מעליהם, מוסיפים עוד קצת מים).
3. מעבירים ללהבה נמוכה, מוסיפים את הגריסים ומבשלים כ־20 דקות, עד שהגריסים מתרככים. מתבלים במלח ובפלפל שחור. מגישים חם.
איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל. המרק משתבח בחימום.