איך זה עובד? מיץ לימון מגבן את השמנת ומפיק את המרקם המבוקש. יוצקים לכוסות הגשה ושומרים בקירור לפחות 6 שעות עד שהקסם מתרחש.
ומה יוצא בסוף? פנקוטה יציבה וקרמית עם טעם טיפה חמצמץ (בגלל הלימון), ובעיניי זה דווקא יתרון.
ראו הוזהרתם: את הפנקוטה הזאת אי אפשר להפוך כמו פנקוטה עם ג’לטין, כי היא עלולה להתפרק.
איך שומרים? במקרר מכוסה 4-3 ימים.
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה שמנת וסוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי בעבוע עדין כ-3 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים מייד מיץ לימון ומערבבים היטב.
2. מוזגים לכלי ההגשה, מצננים מעט ומכסים בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך 6 שעות לפחות ורצוי למשך לילה.
3. לפני ההגשה - מסדרים מעל את אחת התוספות.
המתכון מתוך "השולחן". לעוד מתכונים איטלקיים קלילים






