אין יותר מתאים מסוף שבוע חורפי לקובה סלק, אז התקשרתי לקצב שלי וביקשתי ממנו נתח שיתפרק לי, אני את הקובות שלי אוהבת למלא בבשר מפורק.
קובה סלק של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)
שימו לב: במרק, במקום במים אני משתמשת במיץ סלק - זה ממש לא משהו שסבתות עושות, אבל המיץ נותן גם טעם עמוק וגם צבע. מי שרוצה, שייקח. שיהיה סופ"ש מנחם.
קובה סלק של נופר זוהר
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
120 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
29
קובה סלק של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
750
גרם
סולת
1
כף
מלח
1
כף
סוכר
600
מ"ל
מי ברז
150
מ"ל
שמן חמניות
1 ו-1/4
כוס
קמח מצה
למלית:
1
בצל לבן חתוך לקוביות
1/4
כפית
בהרט
1/2
כפית
קינמון
1/2
כפית
פלפל שחור
1
כפית
מלח ים
1/2
כפית
פלפל אנגלי
1/4
צרור פטרוזליה קצוצה
למרק:
1
בצל לבן גדול חתוך לחצאי שערות
2
גזרים חתוכים לטבעות
500
גרם
סלק טרי חתוך לחצאי ירח
2
ליטר
מיץ סלק טרי/ ציר עוף
(ניקח 400 גרם סלק טרי ונטחן במעבד מזון יחד עם ליטר וחצי מים -אפשר להחליף במים רגילים אבל ממליצה לטחון סלק)
1
ראש סלרי קצוץ לחתיכות בגודל 1 ס"מ
1
מקל קינמון
3
כף
תמרינדי
1
כף
סוכר חום
1
כף
מלח ים
1/2
כפית
פלפל שחור
1/4
כפית
בהרט
לבשר בסיר הלחץ:
5
יחידות פלפל אנגלי
חופן
פלפל שחור שלם
3
עלי דפנה
500
גרם
נתח בשר או צלעות
להגשה:
עלי נענע טריים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

להכנת הבצק - מניחים הכול יחד בקערה ולשים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. משאירים את התערובת לנוח במשך חצי שעה, כשהיא מכוסה בניילון נצמד.
להכנת הבשר למילוי - נשים בסיר לחץ את הבשר, עם פלפל אנגלי, חופן פלפל שחור שלם ועלי דפנה. נמלא מים עד לכיסוי, נביא לרתיחה ולאחריה נסגור את הלחץ וננמיך את האש, ונבשל למשך שעה. לאחר הבישול נסנן את הבשר מהנוזלים.
להכנת המלית - נטגן בצל עד להזהבה. בקערה נפרדת ניקח את הבשר לאחר הבישול בסיר הלחץ, ונפרק את הבשר לשערות, נוסיף את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, פטרוזיליה, בהרט, קינמון ופלפל אנגלי.
אופן פעולת המילוי - בזמן מילוי הבצק נעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות. לוקחים כדור של בצק ומשטחים אותו על כף היד לכדור בקוטר 10 ס"מ. שמים במרכז כפית מלית. סוגרים ומתחילים להדק מהאמצע ואז עוברים לצדדים ומהדקים אותם היטב. לאחר שהכדורים מוכנים עם המילוי נעביר אותם להקפאה.
להכנת המרק - מטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי ומטגנים גם כן עד להזהבה. מוסיפים את הסלק החתוך, ומאדים עם מכסה על להבה בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים את הרסק, מקל קינמון, מלח ים. מערבבים היטב עד שמריחים את התבלינים נפתחים (בערך שתי דקות). מוסיפים את הסוכר החום וקוביות הסלק. מוסיפים לסיר את מיץ הסלק שהכנו. מכסים ומבשלים עד לרתיחה, ועד לריכוך מלא של הירקות (בערך 40 דקות).
מוסיפים את הכדורים למרק, עד שהם צפים למעלה ומוכנים. אפשר להוסיף שפריץ לימון ולקשט בנענע.