מתכונים פילה פוטית ברוטב
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
6
מתכונים פילה פוטית ברוטב
(צילום: ילנה ויינברג)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
פילה דג סול (או כל דג לבן אחר)
1/2
כוס
שמנת לבישול
2
כפות
מיונז או מיונז שום, אלף האיים וכדומה
2
כפות
פסטו ביתי/קנוי או מטבל עשבי תיבול
2
כפיות
חרדל חלק, גרגרים או רוטב חרדל
2
כפות
רוטב סויה רגיל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, משמנים קלות תבנית בינונית (עדיף פיירקס).
  2. סוחטים את נתחי הדג מהנוזלים ומייבשים היטב במגבות נייר.
  3. יוצקים לתבנית את השמנת, מוסיפים את המיונז, הפסטו, החרדל ואת רוטב הסויה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. שמים את הנתחים בתבנית ומערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב שהכנו.
  4. מסדרים את הדגים בשכבה אחידה (לא נורא אם הם עולים אחד על השני) ואופים בתנור כחצי שעה או עד שהשמנת מבעבעת ומשחימה. מוציאים ומגישים מיד.