
מתכונים פילה פוטית ברוטב
(צילום: ילנה ויינברג)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
800
גרם
פילה דג סול (או כל דג לבן אחר)
1/2
כוס
שמנת לבישול
2
כפות
מיונז או מיונז שום, אלף האיים וכדומה
2
כפות
פסטו ביתי/קנוי או מטבל עשבי תיבול
2
כפיות
חרדל חלק, גרגרים או רוטב חרדל
2
כפות
רוטב סויה רגיל
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לדג אפוי ברוטב שמנת ופסטו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/symmp2irsאופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, משמנים קלות תבנית בינונית (עדיף פיירקס).
- סוחטים את נתחי הדג מהנוזלים ומייבשים היטב במגבות נייר.
- יוצקים לתבנית את השמנת, מוסיפים את המיונז, הפסטו, החרדל ואת רוטב הסויה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. שמים את הנתחים בתבנית ומערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב שהכנו.
- מסדרים את הדגים בשכבה אחידה (לא נורא אם הם עולים אחד על השני) ואופים בתנור כחצי שעה או עד שהשמנת מבעבעת ומשחימה. מוציאים ומגישים מיד.





