חורשט סבזי, מסעדת הבסטה
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
360 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
14
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
צרור
עלי חילבה (טארה)
1
צרור
עלי כרישה צעירים (שמבלילה)
2
צרור
כוסברה
1
צרור
סלרי עלים
3
צרור
פטרוזיליה
1
צרור
שמיר
2
כוסות
שעועית לבנה
מושרית במים
2
ק"ג
בשר צוואר
תוך לקוביות
3
יחידות
בצל רגיל
קצוץ
1
כפית
כמון
1
כפית
כורכום
4
יחידות
לימון פרסי שחור
מחורר
קמצוץ
מלח
קמצוץ
פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את כל העשבים, ושמים בסיר על להבה נמוכה נמוכה ללא שמן, עד שהם משחירים מעט (מגרדים את התחתית בשביל שלא ידבק וישרף). מוסיפים קצת שמן ומבשלים עוד קצת.
  2. מוסיפים בצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו. מוסיפים את התבלינים היבשים, ממליחים ומפלפלים. מערבבים.
  3. מאחדים הכל יחד מוסיפים מים או ציר לכדי כיסוי. מבשלים שעה על להבה בינונית. אחרי שעה מוסיפים את השעועית ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד שהבשר מוכן והשעועית רכה. לשים לב שהנוזל מצטמצם ומתקבל רוטב סמיך.
אילון עמיר הוא שף מסעדת "הבסטה" בתל אביב