
חורשט סבזי, מסעדת הבסטה
(צילום: ריאן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
צרור
עלי חילבה (טארה)
1
צרור
עלי כרישה צעירים (שמבלילה)
2
צרור
כוסברה
1
צרור
סלרי עלים
3
צרור
פטרוזיליה
1
צרור
שמיר
2
כוסות
שעועית לבנה
מושרית במים
2
ק"ג
בשר צוואר
תוך לקוביות
3
יחידות
בצל רגיל
קצוץ
1
כפית
כמון
1
כפית
כורכום
4
יחידות
לימון פרסי שחור
מחורר
קמצוץ
מלח
קמצוץ
פלפל
:רשימת קניות עבור המתכון
אוכל פרסי זה הכי: מתכון לחורשט סבזי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/sypifxz3aאופן ההכנה:
- קוצצים את כל העשבים, ושמים בסיר על להבה נמוכה נמוכה ללא שמן, עד שהם משחירים מעט (מגרדים את התחתית בשביל שלא ידבק וישרף). מוסיפים קצת שמן ומבשלים עוד קצת.
- מוסיפים בצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו. מוסיפים את התבלינים היבשים, ממליחים ומפלפלים. מערבבים.
- מאחדים הכל יחד מוסיפים מים או ציר לכדי כיסוי. מבשלים שעה על להבה בינונית. אחרי שעה מוסיפים את השעועית ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית עד שהבשר מוכן והשעועית רכה. לשים לב שהנוזל מצטמצם ומתקבל רוטב סמיך.
אילון עמיר הוא שף מסעדת "הבסטה" בתל אביב





